• 2024. gada 7. septembris 07:42
  • LA
  • 9

Ukraiņi prezentē savu jauno raķeti – krieviem nāksies slēpt savas lidmašīnas tālāk no Ukrainas robežas

Jauna raķete no Ukrainas

Ukraiņu militārās pašaizsardzības spēki ir paziņojuši par jauna tipa raķetes izstrādi, kas varētu mainīt spēles noteikumus konflikta laikā ar Krieviju. Šī raķete ir radīta, lai sniegtu ukraiņiem daudz lielāku iespēju apdraudēt Krievijas gaisa spēkus, īpaši to kara lidmašīnas, kuras ir izvietotas tuvu Ukrainas robežai.

Krievijas lidmašīnas 300 km attālumā

ASV izlūkošanas dienestā ir saņemta informācija, ka apmēram 90% no Krievijas kara lidmašīnām, kas tiek izmantotas bombardēšanai un raķešu palaišanai, ir izvietotas aptuveni 300 km attālumā no Ukrainas robežas. Tas liecina, ka Krievija jūtas samērā droši, jo līdz šim ukraiņiem nebija pieejami tālu darbības ieroči, kas varētu apdraudēt šīs pozīcijas.

Jaunā situācija kaujas laukā

Tomēr, ņemot vērā jaunās ukraiņu raķetes spējas, situācija varētu dramatiski mainīties. Ukraiņi tagad ir ieguvuši iespēju precīzāk apstrādāt mērķus, kas atrodas tālāk par iepriekšējām Robežām. Šāda attīstība var piespiest Krieviju slēpt savas lidmašīnas dziļāk savā teritorijā, attālinoties no Ukrainas robežas, kas noteikti ietekmēs to stratēģiju un operatīvās iespējas.

Reakcija uz jaunumiem

Militārā analītiķi uzskata, ka šī ir svarīga uzvara Ukrainas militārajai industrijai, kas spējusi radīt ieročus ar ievērojamiem attāluma rādītājiem. Tas arī palielina Ukrainas spēju pretoties un veicināt drošību reģionā. Krievija, reaģējot uz šiem izaicinājumiem, var tikt spiesta mainīt savas stratēģijas un aizsardzības plānus, kas nākotnē var radīt jaunas dinamiskas attiecības šajā konfliktā.

Secinājumi

Šī jaunā raķete, kas prezentēta Ukrainā, ir skaidrs signāls Krievijai, ka ukraiņi ir gatavi ietu pretī augstākam tehnoloģiju līmenim un uzlabot savas militārās spējas. Ja situācija turpinās attīstīties šādā virzienā, pastāv iespēja, ka Krievijai būs jāmaina savas operācijas zonas un jāsamazina gaisa spēku klātbūtne tuvāk Ukrainas robežai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas