Vairākās iestādēs atklāj ārstniecības pakalpojumu sniegšanu bez nepieciešamās atļaujas
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 12:03
  • LSM
  • 2

Vairākās iestādēs atklāj ārstniecības pakalpojumu sniegšanu bez nepieciešamās atļaujas

Problēmas apjoms

Šogad Latvijā vairākās medicīnas iestādēs tika atklāta ārstniecības pakalpojumu sniegšana bez nepieciešamās atļaujas. Šī situācija ir izraisījusi satraukumu gan iedzīvotāju, gan veselības nozares profesionāļu vidū, jo šādu praksi ne tikai apdraud pacientu drošību, bet arī grauj uzticību veselības aprūpes sistēmai.

Veselības inspekcijas rīcība

Saskaņā ar Veselības inspekcijas datubāzi, tika uzsākta pārbaude, kas noveda pie vairāku ārstniecības pakalpojumu sniedzēju darbības apturēšanas. Šīs pārbaudes rezultātā izrādījās, ka iestādes nav ievērojušas normatīvos aktus un sniedz lejupslīdošus pakalpojumus, neskatoties uz to, ka viņām nepieder attiecīgās licences.

Pacientu drošība kā lielākais uzdevums

Veselības inspekcija uzsver, ka pacienta drošība ir pirmajā vietā. Ārstniecības pakalpojumi, kas tiek sniegti bez atļaujas, var radīt nopietnas sekas, ieskaitot nepareizu ārstēšanu, veselības pasliktināšanos un pat dažādas komplikācijas. Sabiedrībā ir nepieciešams veicināt izpratni par to, kāpēc ir svarīgi izvēlēties tikai licencētus veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējus.

Nākotnes soļi un rekomendācijas

Lai novērstu līdzīgas situācijas atkārtošanos, Veselības inspekcija plāno pastiprināt uzraudzību un pārbaudes. Tāpat tās pārstāvji aicina iedzīvotājus būt apdomīgiem un pirms pakalpojumu saņemšanas vienmēr pārbaudīt, vai sniedzējam ir nepieciešamās licences un atļaujas. Valsts instancēs ir jāveicina informācijas apmaiņa un izglītojoša kampaņa par ārstniecības pakalpojumu kvalitāti.

Kopsavilkums

Atklātā ārstniecības pakalpojumu sniegšana bez atļaujas rada nopietnus draudus gan pacienta veselībai, gan sabiedrības uzticībai medicīnas iestādēm. Ir nepieciešams veikt aktīvas darbības, lai nodrošinātu, ka šāda prakse tiek novērsta, un pacienti var droši saņemt kvalitatīvus un drošus medicīnas pakalpojumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas