Valdība atbalsta Kalifornijas investīcijas Latvijā un sola mazāk birokrātijasLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 26. jūlijs 18:46
  • NRA
  • 6

Valdība atbalsta Kalifornijas investīcijas Latvijā un sola mazāk birokrātijas

Kalifornijas investīciju atbalsts Latvijā

Valdība ir paziņojusi par savu atbalstu Kalifornijas investīcijām Latvijā, kas solās būt nozīmīgs solis ekonomiskās attiecības stiprināšanai starp abām pusēm. Piektdien, pēc tikšanās ar ASV Kalifornijas pavalsts delegāciju, ko vadīja finanšu ministre Fionas Ma, šo informāciju izteica Ministru prezidente Evika Siliņa no Jaunās Vienotības (JV).

Ministru prezidentes komentāri

Siliņa uzsvēra, ka Kalifornijas investīcijas var sniegt jaunas iespējas Latvijas uzņēmumiem un plānotajiem projektiem. "Mēs vēlamies, lai investīciju klimats Latvijā būtu pievilcīgs un draudzīgs," viņa norādīja. "Kalifornija ir pazīstama ar savu inovatīvo pieeju un tehnoloģiju attīstību, un mēs ceram piesaistīt šīs kompetences mūsu valstī."

Mazāk birokrātijas – solījums investoriem

Viens no galvenajiem solījumiem, ko sniedza valdība, ir apņēmība mazināt birokrātiju, lai atvieglotu investīciju piesaisti. "Mēs turpināsim strādāt pie procedūru vienkāršošanas un uzņēmējdarbības vides uzlabošanas,” uzsvēra Siliņa. "Mūsu mērķis ir padarīt investoru pieredzi pēc iespējas vienkāršāku un efektīvāku."

Izaicinājumi un izredzes

Lai arī pozitīvais signāls no valdības ir apsveicams, ekonomikas eksperti norāda, ka ir nepieciešams risināt arī esošos izaicinājumus, kas varētu kavēt investīciju piesaisti. “Efektīva un stabila regulējošā vide ir būtiska, un valdībai ir jāseko līdzi, lai neparādītos jaunie šķēršļi,” piebilda eksperti. Valdības plāns atbalstīt Kalifornijas investīcijas ir solījums ne tikai ekonomiskai izaugsmei, bet arī inovācijām un jaunām tehnoloģijām, kas varētu uzlabot Latvijas uzņēmējdarbības vidi. Laiks rādīs, vai šie solījumi kļūs par realitāti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas