Valdība samazina atbalstu Latvijas hokejistu dalībai olimpiskajā kvalifikācijā

Valdības lēmums samazināt atbalstu

LETA ziņo, ka Latvijas valdība otrdien pieņēmusi lēmumu par būtiskiem finanšu samazinājumiem, kas ietekmē Latvijas hokeja komandu. Sākotnēji plānoto atbalstu hokejistu dalībai olimpiskās kvalifikācijas turnīrā samazina par nepilniem 30 000 eiro. Šis lēmums var radīt nopietnas sekas gan sportistiem, gan viņu sagatavošanās procesam.

Hokeja federācijas reakcija

Hokeja federācija norāda, ka šī naudas summa ir vitāli svarīga, lai nodrošinātu komandas norošināto treniņu un dalību kvalifikācijas turnīros. «Lai veiksmīgi sagatavotos un konkuretu uz augstākā līmeņa, nepieciešami ne tikai finansiāli resursi, bet arī stabila un plānojama vide,» paudusi federācijas pārstāvji.

Hokejistu viedoklis

Daži no vadošajiem Latvijas hokejistiem ir izteikuši bažas par šādu valdības lēmumu. Viņi uzsver, ka šī naudas samazināšana var ietekmēt ne tikai komandas sniegumu, bet arī hokeja attīstību valstī kopumā. «Mūsu mērķis ir kvalificēties olimpiskajām spēlēm, un šādi soļi apgrūtina mūsu centienus,» teica viens no izlases līderiem.

Valdības skaidrojums par lēmumu

Valdība norāda, ka samazinājums ir saistīts ar budžeta pārkārtošanu un nepieciešamību nodrošināt līdzekļus citām prioritātēm. «Mēs saprotam hokeja komandai nozīmīgumu, taču šobrīd finansējuma ierobežojumi ir neizbēgami,» komentēja valdības pārstāvis. Tomēr daļa sabiedrības šādu skaidrojumu nepieņem, uzsverot, ka sports veicina valsts tēlu un sociālo integrāciju.

Nākotnes perspektīvas

Ņemot vērā šos apstākļus, Latvijas hokeja komanda saskaras ar jauniem izaicinājumiem. Lai saglabātu cerības uz kvalifikāciju olimpiskajās spēlēs, federācija ir aktualizējusi jautājumu par privāto sponsorēšanu un sadarbību ar uzņēmējiem. «Mēs esam pārliecināti, ka ar sabiedrības un uzņēmumu atbalstu varēsim pārvarēt šos šķēršļus,» uzsver federācija. Papildus, komanda turpinās sagatavošanos un cer, ka skaidrojumi par valdības lēmumiem var mainīties tuvākajā laikā, ļaujot sportistiem turpināt savu ceļu pretī olimpiskajām spēlēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas