• 2024. gada 19. augusts 15:15
  • NRA
  • 14

VIDEO. Cilvēki satraukušies par redzēto Daugavā pie Rīgas HES

Video skaties šeit

Video satrauc sabiedrību

Šorīt sociālajā vietnē "X" tika ievietots video, kurā redzami dīvaini pleķi virs ūdens Daugavā pie Rīgas hidroelektrostacijas (HES). Šis video ātri izplatījās, radot satraukumu gan vietējo iedzīvotāju, gan vides aizsardzības aktīvistu vidū.

Naftas produktu noplūde vai kas cits?

Sākotnēji tika izvirzīta versija, ka šie dīvainie pleķi varētu būt naftas produktu noplūdes rezultāts. Šāda situācija radītu nopietnas bažas par vides piesārņojumu un ekosistēmas drošību Daugavā. Tomēr jāatzīmē, ka analīze un oficiāla apstiprinājuma process par iespējamo piesārņojumu vēl nav pabeigts.

Reakcija no atbildīgajām institucijām

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija jau paziņojusi, ka tiks veikta rūpīga izpēte, lai noskaidrotu pleķu izcelsmi. Iedzīvotāji tiek mudināti ziņot par jebkādām novērotām izmaiņām Daugavā un oriģinālu informāciju, kas varētu būt noderīga izmeklēšanas procesā.

Iedzīvotāju bažas

Sociālajos tīklos cilvēki izsaka savas bažas par iespējamo piesārņojumu un tā sekām uz Daugavas ekosistēmu. "Mums ir jābūt vadlīnijām, kā rīkoties šādās situācijās," norāda viens no komentētājiem. "Ir svarīgi, lai varasiestādes rīkotos ātri, lai pasargātu mūsu upi."

Turpmākie soļi

Sagaidāms, ka tuvākajās dienās tiks veikti testi, lai noteiktu, kas tieši izraisījis pleķu veidošanos. Mēs sekosim līdzi notikumiem un sniegsim aktuālo informāciju par situāciju Daugavā un reakciju no attiecīgajām iestādēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas