Video: Kā pirms liktenīgās avārijas Lietuvas rallijā cits auto notrieca pagrieziena zīmiCiti/Motoru sports
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 3. oktobris 14:44
  • Delfi
  • 10

Video: Kā pirms liktenīgās avārijas Lietuvas rallijā cits auto notrieca pagrieziena zīmi

Video skaties šeit

Video pierāda notikumus pirms avārijas

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lietuvā notikušais Utenas rallijs kļuvis par traģisku notikumu pēc tam, kad vienā no līkumiem notika letāla avārija. Aculiecinieks, kurš vēroja sacensības tieši šajā liktenīgajā vietā, ir publicējis video, kurā redzams, kas notika pirms avārijas. Šis video sniedz būtiskus pierādījumus par izsistajām pagrieziena zīmēm un varētu būt atslēga, lai noskaidrotu avārijas cēloņus.

Traģiska avārija un tās sekas

Diemžēl avārijas rezultātā tika nopietni ievainoti vairāki cilvēki, un tas radījis plašu rezonansi visā rallija kopienā. Sporta fani un dalībnieki izsaka līdzjūtību cietušajiem un viņu tuviniekiem. Šāda veida incidents liek pārdomāt drošības pasākumus, kas tiek ieviesti līdzīgiem pasākumiem.

Vainīgā ekipāža un pagrieziena zīmes liktenis

Video skaidri parāda citus rallija braucējus, kuri noripināja pagrieziena zīmi pirms avārijas. Tiek izvirzīta versija, ka šī notriektā siena ķīpa ietekmēja sekojošo braucēju virzību un radīja nevēlamus apstākļus. Šis incidents uzdod jautājumu par to, cik lielā mērā organizatori ir atbildīgi par sacensību drošību, un vai tie ir veikuši nepieciešamās izmaiņas, lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē.

Sabiedrības reakcija un pasākumi nākotnē

Sociālajos tīklos plaši izskanējuši viedokļi par nepieciešamību uzlabot ralliju drošības standartus. Daudzi piekrīt, ka organizatoriem jāpievērš sev uzmanība un jāveic nepieciešamie pasākumi, lai nodrošinātu dalībnieku un skatītāju drošību. Šis gadījums varētu kalpot par pamatu diskusijām par drošību ne tikai Lietuvā, bet visā rallija pasaulē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas