• 2024. gada 28. augusts 10:19
  • Delfi
  • 9

Video: Krievija vienmēr meklēs kādu, kam uzbrukt, pārliecināts bijušais karagūsteknis

Video skaties šeit

Olekseja Anuļjas stāsts

Oleksejs Anuļja ir Ukrainas karavīrs, kurš, piedzīvojot šausmas Krievijas gūstā, ir izgājis cauri ellēm, bet tagad ir atgriezies mājās pēc desmit mēnešiem, kas pavadīti piespiedu gūstā. Viņa pieredze ir kļuvusi par pārliecinošu liecību par Krievijas agresīvo rīcību un represijām pret Ukrainas izsistajiem karavīriem. Oleksejs uzskata, ka ir nepieciešams dalīties ar savām atmiņām, lai atklātu pasaules acīm Krievijas režīma patieso dabu.

Krievijas agresija un meklējumi pēc "ienaidnieka"

"Krievija vienmēr meklēs kādu, kam uzbrukt," uzsvēra Anuļja, aprakstot Krievijas valdības stratēģijas un politiku, kas balstās uz pastāvīgu agresiju. Viņš skaidro, ka šī pieeja ir ne tikai vērsta pret Ukrainu, bet arī pret citiem kaimiņiem un valstīm, kas cenšas saglabāt neatkarību un brīvību. Šāda rīcība ir viena no galvenajām Krievijas militārajiem un politiskajiem mērķiem.

Pieredze gūstā

Oleksejs savos stāstos dalās ar sāpīgajām atmiņām par vardarbību, ko pieredzējis Krievijas gūstā. Viņš atklāj, ka gūstā dzīvojušajiem ukraiņiem tika piemēroti dažādi psiholoģiski un fiziski spiedieni, un, lai izdzīvotu, viņam bija jārēķinās ar milzīgām grūtībām. Viņš runā par to, kā ir būt pilnīgā bezpalīdzībā pret represīvām sistēmām, kas iznīcina cilvēku gribu un garu.

Aicinājums uz solidaritāti

Oleksejs uzsver, ka ir svarīgi neklusēt par šādām pieredzēm un stāstīt pasaulei par to, kas notiek. Viņš aicina ciestēju atbalstītājus un cilvēktiesību aktīvistus burtiski visā pasaulē apvienoties, lai cīnītos pret Krievijas agresiju un atbalstītu Ukrainas cīņu par brīvību. Viņš tic, ka, apvienojoties, ir iespējams uzveikt šīs tumšās spēku tehnoloģijas, kas cenšas nospiest patiesību uz ceļa.

Noslēgumā

Olekseja Anuļjas stāsts ir ne tikai personīga traģēdija, bet arī spilgta liecība par šodienas pasaulē notiekošajām vēsturiskajām cīņām. Viņa pieredze un drosme runāt par to, kas viņam bija jāiztur, ir aicinājums visiem mums saprast un rīkoties pret nepatiesību un netaisnību. Krievijas represīvais režīms nav tikai Ukrainas problēma; tā ir cilvēces problēma, kurai nepieciešama aktīva un apņēmīga reakcija.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas