• 2024. gada 7. septembris 13:00
  • LSM
  • 6

Vīrietis pēc operācijas iestrēgst pansionātā un nesaņem rehabilitāciju; atrunājas ar speciālistu trūkumu

Vīrieša traumatiskā situācija pēc insulta

Vēl aizvien daudziem cilvēkiem pateicoties medicīnas sasniegumiem, ir cerības atgūties pēc nopietnām saslimšanām, tomēr gadījumi, kad cilvēki tiek aizmirsti veselības aprūpes sistēmā, diemžēl tikai vairo bažas. Viesturs, vīrietis, kurš pēc insulta nonāca aprūpes namā "Rauda", joprojām saskaras ar izaicinājumiem, kas saistīti ar nepieciešamās fizioterapijas trūkumu.

Atrunāšanās ar speciālistu trūkumu

Aprūpes centrs "Rauda" skaidro, ka šobrīd ir būtiska fizioterapeitu trūkums, kas novērš iespēju nodrošināt Viesturam nepieciešamo rehabilitāciju. “Mums ir tikai divi fizioterapeiti, un tie ir pārslogoti,” norāda centra administrācija. “Mēs saprotam Viestura vajadzības, taču diemžēl nevaram viņam palīdzēt bez pietiekama skaita speciālistu,” piebilst darbinieki.

Ģimenes ārstes prombūtne rada papildu šķēršļus

Situācija ir vēl sliktāka, jo Viesturs nav spējīgs tikt nosūtīts uz citu aprūpes centru. “Mūsu ģimenes ārste ir atvaļinājumā, un līdz ar to mums nav iespējams iegūt nosūtījumu ārstniecībai citās iestādēs,” skaidro Viestura tuvinieki. Viņi uzskata, ka šāda situācija ir nepieņemama un ir nepieciešama steidzama rīcība no atbildīgajām iestādēm.

Sabiedrības reakcija un iespējamie risinājumi

Šis gadījums ir radījis pretreakciju sabiedrībā, kurā cilvēki pieprasa uzlabojumus veselības aprūpes sistēmā. Speciālistu trūkums ir izplatīta problēma, kas ne tikai ietekmē atsevišķus pacientus, bet arī kopējo veselības aprūpes kvalitāti valstī. Eksperti aicina veikt radikālas izmaiņas īpaši veselības aprūpes personāla izglītībā un apmācībā, lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē. Viesturs joprojām cer uz to, ka viņš drīz varēs saņemt nepieciešamo rehabilitāciju un atgriezīsies pie aktīvas dzīves, taču šajā brīdī ir skaidrs, ka nepieciešamas tūlītējas izmaiņas sistēmā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas