Viss par pētersīļa sakni un garšīgā un vienkāršā rudenīga pastinaka recepte no šefpavāra AleksejevaReceptes
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 29. septembris 10:01
  • TV3
  • 32

Viss par pētersīļa sakni un garšīgā un vienkāršā rudenīga pastinaka recepte no šefpavāra Aleksejeva

Rudens raža un tās priekšrocības

Rudens ražas laikā ikdienas ēdienkartē bieži vien iekļaujam sezonālās un vietējās dārzeņu bagātības, piemēram, burkānus, galviņkāpostus, kartupeļus un citus sakneņus. Šie dārzeņi ir ne tikai veselīgi, bet arī garšīgi, un tie ir neatņemama latviešu tradicionālās virtuves sastāvdaļa. Tomēr šajā sezonā ir vērts izmēģināt arī neierastākas dārzeņu izvēles, kas var ievērojami bagātināt mūsu maltītes.

Pētersīļa sakne: garšīga un veselīga izvēle

Viena no šādām neierastām un tomēr garšīgām izvēlēm ir pētersīļa sakne. Šis dārzenis ir bagāts ar vitamīniem un minerālvielām, turklāt tam piemīt izteikta un patīkama garša, kas lieliski papildina daudzas ēdienu variācijas. Pētersīļa sakne ir lielisks avots antioksidantiem, un to bieži izmanto gan zupās, gan sautējumos, gan kā piedevu pie gaļas un zivīm.

Šefpavāra Aleksejeva rudenīga pastinaka recepte

Lai iepazīstinātu ar šo garšīgo dārzeni, šefpavārs Aleksejevs piedāvā vienkāršu un garšīgu rudenīgu pastinaka recepti. Šī recepte ir lieliski piemērota, lai izceltu pētersīļa saknes un pavisam jaunu garšu kombinācijas. **Sastāvdaļas:** - 500 g pētersīļa sakņu - 2 lielas burkānu - 1 sīpols - 3 ēdamkarotēs olīveļļas - Sāls un pipari pēc garšas - Zaļumi dekorēšanai **Pagatavošana:** 1. Izsijājiet pētersīļa saknes un burkānus, tos nomazgājiet un sagrieziet mazos kubiņos. 2. Sīpolu smalki sagrieziet un apcepiet olīveļļā līdz zeltaini brūnai krāsai. 3. Pievienojiet sagrieztas pētersīļa saknes un burkānus sīpoliem, apcepiet visu kopā vēl 5-7 minūtes. 4. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. 5. Pasniedziet karstu, dekorējot ar svaigiem zaļumiem.

Noslēgumā

Iekļaujot pētersīļa sakni savās ēdienkartēs, nav tikai iespēja izmēģināt kaut ko jaunu, bet arī veids, kā mūsu ikdienas maltītes padarīt garšīgākas un veselīgākas. Uzturam būtiski ir iekļaut sezonālos dārzeņus, kas bagātina mūsu ēdienu izvēli un nodrošina ķermeni ar nepieciešamajiem vitamīniem un minerālvielām. Kāpēc gan nepamēģināt šefpavāra Aleksejeva rudenīgo pastinaka recepti jau šodien?

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas