Žagaram 19 punkti 16 minūtēs, Šiliņam 15 punkti pret Gražuli un BankiBasketbols — Leģionāri
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Žagaram 19 punkti 16 minūtēs, Šiliņam 15 punkti pret Gražuli un Banki

Latviešu basketbolistu panākumi ārzemēs

Latviešu basketbolisti šovakar pierādījuši sevi prestižajās Eiropas līgās, izceļoties ar izcilām snieguma tām Turcijā, Itālijā un Spānijā. Pirmo spēļu kārtā visvairāk uzmanības piesaistīja Žagara un Šiliņa sniegums, kuri savās komandās spēlēja kritikā svarīgas lomas.

Žagars izrāda pārliecību Turcijā

Pirmo kārtu Turcijas Superlīgā izcili aizvadīja Dāvis Žagars, kurš guva 19 punktus tikai 16 minūtēs. Viņa spēles stils un precizitāte palīdzēja komandai sasniegt uzvaru, nākot par galveno faktoru uzvarā un apliecinot savu talantu nozīmīgā turnīrā. Žaga aizraujošā snieguma dēļ viņš kļuvis par tēmu daudzu basketbola analītiķu sarunās.

Šiliņš un latviešu duelis Itālijas līgā

Savukārt Itālijas augstākajā līgā Šiliņš atzīmējās ar 15 punktiem savā komandas spēlē pret pretiniekiem Gražuli un Banki. Spēja gūt punktus svarīgās situācijās palīdzēja viņa komandai nostiprināties izslēgšanas spēļu pozīcijās, vienlaikus nodrošinot intriģējošu latviešu dueli, kas piesaistīja lielu skatītāju interesi.

Stambulas grandu dominēšana Turcijā

Turcijas basketbola superlīgā abu Stambulas grandu - "Fenerbahçe" un "Anadolu Efes" - uzvaras noteikti parādīja, cik spēcīgas ir šīs komandas. To sagatavotība un profesionālisms turpināja iezīmēt šīs sezonas svinības, kā arī nostiprināja viņu virzību uz titulu.

Noslēgums

Latviešu basketbolistu izcili sniegumi ārzemju komandās apliecina viņu talantu un potenciālu, kas noteikti pievērš lielāku uzmanību Latvijas basketbolam pasaules mērogā. Gan Žagars, gan Šiliņš savu sniegumu demonstrēja ar augstu līmeni, un šī snieguma turpināšana varētu būt ļoti solīga nākamajā šīs sezonas posmā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas