• 2024. gada 1. septembris 19:00
  • NRA
  • 9

Zināms, kāds laiks gaidāms 2. septembrī - pirmajā skolas dienā

Silts un sauss laiks septembrī

Septembra pirmajās dienās Latvijas iedzīvotājus sagaida silts un sauss laiks, kas solās būt patīkami noskaņojošs, ņemot vērā pavasara un vasaras izaicinājumus. Skolēni un viņu vecāki var gaidīt patīkamu atmosfēru, dosoties uz jauno mācību gadu, tomēr ir arī dažas izņēmuma dienas.

Lietus iespējas 2. septembrī

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozēm, 2. septembrī, pirmajā skolas dienā, gaidāms īslaicīgs lietus, īpaši Kurzemē un valsts austrumu rajonos. Šāds laiks var ietekmēt skolas svinību gaisotni, tāpēc vecākiem vajadzētu plānot apģērbu atbilstoši laikapstākļiem.

Praktiski padomi skolēniem un vecākiem

Lai nodrošinātu, ka bērni ir sagatavoti laika apstākļiem, skolēniem ieteicams ņemt līdzi ūdensizturīgas jakas un lietussargus, ja tie plāno doties uz skolu kājām vai velosipēdu. Vecāki var palīdzēt bērniem izvēlēties piemērotu apģērbu, lai svētku noskaņa tiktu saglabāta, līdz pat pēcpusdienai, kad lietus gaidāms apstājas.

Iespējamās sekas lietainā laikā

Lietainās dienas var ietekmēt arī dažādas skolas aktivitātes, kā, piemēram, sporta stundas un ārpusklases pasākumus. Skolas var izvēlēties pārcelt šīs aktivitātes vai pielāgot tās iekštelpām. Tādēļ, lai nebūtu pārsteigti, skolēniem un viņu vecākiem ieteicams sekot līdzi laikapstākļu prognozēm un skolas paziņojumiem. Noslēgumā, neskatoties uz īslaicīga lietus prognozēm pirmajā skolas dienā, pārējās septembra dienas sola patīkamu un sausu laiku, kas ievadīs jauno mācību gadu pozitīvā gaisotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas