Zinātnieku nakts: doties piedzīvojumā kopā ar draugu - skeletu (+VIDEO)Interesanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 23. septembris 10:42
  • VS
  • 10

Zinātnieku nakts: doties piedzīvojumā kopā ar draugu - skeletu (+VIDEO)

Video skaties šeit

Visaptveroša Zinātnieku nakts programma

27. septembrī no plkst. 18.00 līdz 22.00 Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina visus interesentus piedalīties gada gaidītākajā pasākumā – Zinātnieku naktī. Šogad RTU piedāvā plašāko programmu, kurā aicinātas piedalīties ģimenes ar bērniem, skolēni, industrijas pārstāvji un zinātkāri cilvēki.

Jaunumi 2023. gadā

Par prieku apmeklētājiem, šomēnes pirmo reizi aktīvi piedalīsies RTU Latvijas Jūras akadēmija, kas sniegs iespēju izmēģināt simulatorus, kuģu vadīšanu un kravu pārkraušanu. Tāpat apmeklētāji varēs iepazīt arī RTU HPC jeb Augstas veiktspējas skaitļošanas centru.

Interaktīvās aktivitātes dažādās jomās

Ķīpsalā tiks sagaidītas arī plašas slavenās RTU fakultātes. Datorzinātnes, informācijas tehnoloģijas un enerģētikas fakultātē ikviens varēs lodēt, programmēt un vadīt robotus, kā arī piedalīties robotu cīņās. Dabaszinātņu un tehnoloģiju fakultātē apmeklētāji varēs vērot ķīmiskos eksperimentus, nogaršot ķīmiķu izgatavoto saldējumu un piedalīties interaktīvās spēlēs par klimata pārmaiņām un energoefektivitāti.

Skolēniem piemērotas aktivitātes

Zinātnieku nakts piedāvā daudzveidīgas aktivitātes arī skolēniem, tostarp reālu un virtuālu ugunsgrēku dzēšanu, kā arī darbnīcas, kurās varēs iepazīties ar muitas darbu, drošību un veikt dažādus mērījumus darba drošības laboratorijās.

Futuristika un radošums

Jaunās tehnoloģijas un radošums tiks kombinēti Zinātnes diskā, kur ikviens varēs piedalīties futuristiskā piedzīvojumā. RTU Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrika aicinās jauniešus kopradīt telpas dizainu virtuālajā realitātē un izmēģināt dažādas jaunas inovācijas.

Viedie biomateriāli un “skeleta” piedzīvojums

Pirmo reizi apmeklētāji varēs iepazīt Baltijas Biomateriālu ekselences centru, piedāvājot iespēju doties piedzīvojumā kopā ar draugu – skeletu. Šis solās būt interesants un izglītojošs piedzīvojums, kas iepazīstinās ar biomateriālu pētījumu noslēpumiem.

Pieejamība un pieredzes gūšana

Pasākums ir brīvi pieejams visiem interesentiem, turklāt tas būtiski veicinās ģimenes un jauniešu mijiedarbību ar zinātni. Neatpaliks arī ekspertu vadītās darbnīcas un izstādes, sniedzot unikālu iespēju apmeklētājiem gūt jaunas zināšanas un pieredzi, izmantojot 21. gadsimta tehnoloģijas.

Noslēgumā

Zinātnieku nakts Rīgas Tehniskajā universitātē solās būt ne tikai izglītojoša, bet arī izklaidējoša pieredze, kur ikviens varēs iepazīt zinātnes brīnumus un radīt atmiņas, kas paliks uz visiem laikiem. Neaizmirstiet ņemt līdzi draugus un ģimenes locekļus, lai dalītos šajā aizraujošajā piedzīvojumā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas