• 2024. gada 29. augusts 08:43
  • NRA
  • 10

+28 grādi! Kur Latvijā ceturtdien gaidāms karstākais laiks?

Karstā laika prognoze ceturtdien

Ceturtdien, 28. septembrī, Latvijā gaidāmas augstas temperatūras, sasniedzot pat +28 grādus. Sinoptiķi lēš, ka viskarstākais laiks būs pēcpusdienā, īpaši valsts dienvidos, kā arī Kurzemes rietumos. Šis laiks solās būt ierakstāms vasaras siltuma vēsturē, un daudzi, visticamāk, dosies ārā, lai baudītu pēdējās siltās dienas.

Kur meklēt karstumu?

Saskaņā ar laika prognozēm, vissiltākie apstākļi gaidāmi Valmierā un Liepājā, kur gaisa temperatūra varētu sasniegt +28 grādus. Turklāt Rīgā un citās pilsētās Latgales reģionā gaidāma temperatūra ap +25 grādiem, kas arī ir patīkama ziema un lieliska iespēja aktīvām izklaidēm ārā.

Ieteikumi karstuma laikā

Karsto laiku laikā būtiski ievērot dažus drošības pasākumus, lai novērstu pārkaršanu vai dehidratāciju. Ieteicams dzert daudz ūdens, izvēlēties vieglus apģērbus un izvairīties no tiešiem saules stariem laikā no plkst. 11:00 līdz 16:00. Īpaši uzmanīgiem jābūt bērniem un senioriem, jo viņi ir visneaizsargātākie pret karstumu.

Aktīvās atpūtas iespējas

Karstais laiks ir lieliska iespēja pavadīt laiku pie dabas — pludmalēs, ezeros vai parkos. Iedzīvotāji var izbaudīt peldēšanu, piknikus, kā arī dažādus sporta pasākumus. Turklāt daudzi kafejnīcas un restorāni piedāvā Āra terases, kur var baudīt dzērienus un vieglus ēdienus, relaksējoties saulainā gaisotnē.

Noslēgumā

Karstais laiks ceturtdien, kas sola līdz pat +28 grādiem, noteikti kļūs par neaizmirstamu dienu gan pilsētniekiem, gan dabas mīļotājiem. Izmantojiet šo iespēju, lai maksimāli baudītu vasaras noskaņas, pirms tuvojas vēsāks laiks. Palieciet droši un izbaudiet karsto gaisu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas