Abu Meri: iedzīvotāju maciņus priecēs darba augļi kopsolī ar Konkurences padomiKomentāri
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 25. jūlijs 06:15
  • NRA
  • 10

Abu Meri: iedzīvotāju maciņus priecēs darba augļi kopsolī ar Konkurences padomi

Jauni plāni zāļu cenu noteikšanai

Veselības ministrs Hosams Abu Meri (“Jaunā vienotība”) ir paziņojis par gaidāmajām izmaiņām zāļu uzcenojuma modelī, kas, iespējams, jau no 2025. gada 1. janvāra radīs pozitīvas izmaiņas iedzīvotāju maciņos. Saskaņā ar plānu, lai panāktu zemākas zāļu cenas, ministrija un Konkurences padome (KP) ir apņēmušās strādāt kopā pie jaunā modeļa īstenošanas.

Produktu un pakalpojumu pieejamības uzlabošana

Sadarbība starp Veselības ministriju un Konkurences padomi ir bijusi nozīmīga jau līdz šim, proti, izstrādājot jauno zāļu uzcenojuma modeli. Abu Meri norāda, ka līdzšinējās KP rekomendācijas ir bijušas noderīgas, un viņš ir pārliecināts, ka turpmākā sadarbība būs līdzīgi produktīva. Šī modeļa mērķis ir nodrošināt iedzīvotājiem lielāku pieeju medikamentiem un samazināt izmaksas, kas ir īpaši svarīgi laikā, kad daudzas ģimenes cīnās ar izdevumu pieaugumu.

Smaids pēc aptiekas apmeklējuma

Ministra norādītais termiņš, 2025. gada 1. janvāris, ir datums, kad iedzīvotāji varētu sākt just labumu no jaunā modeļa. Abu Meri uzsver, ka, ja izdosies īstenot plānu un samazināt zāļu cenas, iedzīvotāju maciņi kļūs smaidīgāki. Tas liecina par apņēmību uzlabot veselības aprūpes pieejamību un atvieglot iedzīvotāju slogu.

Nākotnes perspektīvas

Turpnākā sadarbība starp Veselības ministriju un Konkurences padomi ir izšķiroša, lai nodrošinātu, ka jaunais zāļu cenu modelis patiešām tiek īstenots un sniedz ieguvumus iedzīvotājiem. Arī citi aspekti, piemēram, zāļu pieejamības uzlabošana un sabiedrības veselības veicināšana, paliks prioritātes, kam pievērsīs uzmanību nākamajos gados. Raugoties nākotnē, Veselības ministrija ir apņēmusies strādāt pie ilgtspējīgas un efektīvas veselības aprūpes politikas, kas sekmētu labklājību visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas