Ar Latgali un vilcieniem pārņemtā. Ciemos pie filozofa Mūka muzeja vadītājas Preiļu pusē
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 07:05
  • LSM
  • 6

Ar Latgali un vilcieniem pārņemtā. Ciemos pie filozofa Mūka muzeja vadītājas Preiļu pusē

Gitas Palmas ceļš uz mākslu un vilcieniem

Gita Palma ir pazīstama ar savu aizraušanos par vilcieniem, kas aizsākās viņas bērnībā. Saruna sākas ar viņas atmiņām par laikiem, kad viņa pavadīja vasaras pie savas vecmāmiņas mājās Stirnienē, tuvumā dzelzceļa sliedēm. Šāda vide noteikti ietekmējusi viņas radošo ceļu, jo jau agrā bērnībā, tikai turot otu rokās, viņa uzsāka vilcienu gleznošanu.

Mācības un radošā attīstība

Gitas ceļojums mākslas vidē turpinājās, piedaloties Jēkabpils Mākslas skolā, kā arī studējot Rīgas Mākslas akadēmijā. Šī mācību pieredze ne tikai paplašināja viņas prasmes, bet arī nostiprināja viņas mīlestību pret vilcieniem, kas viņu padarīja par "vilcienu meiteni". Katrs zīmējums un glezna ir stāsts par personīgu pieredzi un sižetiem, kas nāk no viņas dzimtās puses.

Jaunais izaicinājums – Roberta Mūka muzejs

Zināmā mērā, Gita atgriežas pie savām saknēm, piekrītot vadīt Roberta Mūka muzeju Galēnos. Darbs muzejā, kurā apkopota vēsture un māksla, šķiet viņai kā jauns izaicinājums, kas paļaujas uz viņas plašo pieredzi muzeju vidē Rīgā un Jēkabpilī.

Vēstures aizraušanās un muzejniecības nozīme

Gita ne tikai grafiski iemūžina dzelzceļa tēlus, bet arī izrāda dziļu interesi par vēsturi, kas ir būtiska katra muzeja sastāvdaļa. Viņas redzējums un pieredze var sniegt jaunu elpu un perspektīvu Roberta Mūka muzeja darbībai, radot iespēju apmeklētājiem ieraudzīt mākslas un vēstures savienojumu.

Aicinājums ciemos pie Mūka muzeja

Tā kā Gita Palma uzsāk šo jauno posmu muzejniecībā, viņa aicina visus interesentus ciemos pie Mūka muzeja Galēnos. Šī ir lieliska iespēja ne tikai iepazīt mākslas izstādes, bet arī iedziļināties vēstures stāstos, kurus viņa ar mīlestību atklās visiem apmeklētājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas