Ārstu biedrība: Sertifikāta atņemšana mediķiem būtu ļoti bargs sodsLatvijas ziņas
Foto un virsraksts: PRESS
  • 2024. gada 15. oktobris 16:57
  • PRESS
  • 6

Ārstu biedrība: Sertifikāta atņemšana mediķiem būtu ļoti bargs sods

Ārstu biedrība pauž bažas par sertifikātu atņemšanu

Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) izteikusi nopietnas bažas par iespējamo mediķu sertifikātu atņemšanu, kas viņuprāt, būtu ļoti bargs sods. Šādas idejas cilāšana notika otrdien, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē, kur LĀB pārstāvji diskutēja par esošo regulējumu un tā ietekmi uz medicīnas profesionāļiem.

Soda gradācija - iespēja aizstāt radikālākus pasākumus

LĀB piedāvā ideju par sodu gradāciju, kas varētu mazināt potenciālo negatīvo ietekmi uz mediķu profesiju. "Mediķiem ir jābūt motivācijai uzlabot savu darbu, nevis baidīties zaudēt sertifikātu uzreiz par sīkām pārkāpumiem," uzsvēra LĀB pārstāvis. Šāda pieeja ļautu ieviest ložus un saprātīgākus sodus, kas veicinātu ne tikai atbildību, bet arī profesionālās izaugsmes iespējas.

Reakcija no medicīnas profesionāļiem un sabiedrības

Tā kā sertifikātu atņemšana mediķiem ir ļoti sensitīva tēma, ir svarīgi ņemt vērā arī medicīnas profesionāļu un sabiedrības viedokļus. Lielākā daļa mediķu ir nobažījušies par iespēmām, kādas sekas šāds lēmums varētu radīt ne vien viņiem, bet arī pacientiem. Potenciāli mediķi varētu atteikties no laukuma, kā rezultātā pasliktinātos veselības aprūpes pieejamība un kvalitāte.

Nākotnes kārtība - ko sagaidīt?

LĀB aicina Saeimu rūpīgi izvērtēt šo jautājumu un uzsver, ka fundamentāli uzlabojumi veselības aprūpē ir nepieciešami, taču tie jāveic saprātīgi un ar saprātīgu pieeju. "Mums ir jāatrod līdzsvars starp atbildību un atbalstu mediķiem," piebilda LĀB pārstāvis. Nākamajās komisijas sēdēs gaidāms, ka tiks apspriesti konkrēti priekšlikumi, lai nodrošinātu nepieciešamos uzlabojumus medicīnas jomā, neapdraudot mediķu motivāciju un izpratni par atbildību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas