Baltijas jūrā nākamgad varēs zvejot vairāk reņģu un mazāk brētliņu
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 14:50
  • LSM
  • 6

Baltijas jūrā nākamgad varēs zvejot vairāk reņģu un mazāk brētliņu

Jauni zvejas ierobežojumi Baltijas jūrā

Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padome ir apstiprinājusi kompromisu, kas mīkstina sākotnējos ierobežojumus zvejas krājumiem Baltijas jūrā. Šis lēmums ir būtisks priekš finansiālo un vides ilgtspēju zivsaimniecības nozarē.

Reņģu un brētliņu zvejas kvotu izmaiņas

Saskaņā ar Zemkopības ministrijas (ZM) sniegto informāciju, ir ņemti vērā Baltijas jūras valstu priekšlikumi, un pieņemts lēmums būtiski palielināt reņģu nozveju par 108%. Savukārt brētliņu nozveja tiks samazināta par 30,6%, salīdzinot ar sākotnēji piedāvāto 42% samazinājumu.

Reakcijas uz jaunajām kvotām

Šie lēmumi ir saņēmuši daudzus pozitīvus komentārus no zvejnieku un Videi draudzīgo organizāciju puses, kas uzsver, ka šāda pieeja palīdzēs stabilizēt zvejas nozari un saglabā maksimālo bioloģisko daudzveidību. Zvejnieki cer, ka palielinātā reņģu kvota sniegs vairāk iespēju peļņas gūšanai nākamajā sezonā.

Nākotnes iespējas un izaicinājumi

Lai gan jaunie lēmumi atvieglo zvejas sloga samazināšanu, daudzi eksperti brīdina par nepieciešamību turpināt uzraudzīt zvejas krājumus un veikt pasākumus, kas nodrošina ilgtspējīgu zivsaimniecības praksi. Izaicinājums būs ne tikai nodrošināt zivju resursus, bet arī saglabāt ekoloģisko līdzsvaru Baltijas jūrā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas