Beidzot noskaidrots, kāpēc daļa bērnu atsakās ēst dārzeņusPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 17:38
  • NRA
  • 4

Beidzot noskaidrots, kāpēc daļa bērnu atsakās ēst dārzeņus

Gēnu ietekme uz ēšanas paradumiem

Bērnu izvēlīgā ēšana ir fenomens, kas daudziem vecākiem sagādā galvassāpes. Jaunāki pētījumi liecina, ka šīs izvēlīgās ēšanas tendences lielā mērā nosaka gēni. Tas nozīmē, ka ģenētiskie faktori ietekmē bērnu vēlmi ēst dārzeņus un augļus, un vecāki šajā gadījumā nereti jūtas bezpalīdzīgi.

Sarežģītākais vecums: septiņi gadi

Saskaņā ar “Daily Mail” sniegto informāciju, vissarežģītāk pierunāt savus bērnus ēst veselīgus pārtikas produktus ir tieši septiņus gadus vecu bērnu vecākiem. Šajā vecumā daļa bērnu sāk veidot spēcīgas preference pret noteiktiem pārtikas produktiem, bieži vien noraidot dārzeņus, pat ja tie ir garšīgi un daudzveidīgi. Šī izvēlīguma izaicinājums bieži apgrūtina vecāku centienus ieviest veselīgu ēšanu ikdienā.

Praktiskie risinājumi vecākiem

Lai gan gēni ietekmē bērnu ēšanas paradumus, vecāki var veikt dažādas darbības, lai palīdzētu saviem bērniem paplašināt savu uztura izvēli. Piemēram, iesaistīt bērnus dārzeņu sagatavošanas procesā vai padarīt ēdienreizes pievilcīgākas. Turklāt eksperti iesaka piedāvāt bērniem dažādus dārzeņus vairākkārt, jo pētījumi liecina, ka atkārtota saskare var palīdzēt samazināt izvēlīgumu.

Nākotnes perspektīvas

Šo atziņu izpēte ir tikai sākums, un zinātnieki turpina pētīt, kā ģenētiskie faktori mijiedarbojas ar vides elementiem, lai ietekmētu bērnu ēšanas paradumus. Tas ļaus labāk izprast, kā palīdzēt bērniem attīstīt veselīgas ēšanas paradumus, kas ir svarīgi viņu ilgtermiņa veselībai. Vecāku atbalsts apvienojumā ar zinātnē balstītiem risinājumiem var veidot pamatu veselīgai dzīvesveida attīstībai jau agrā bērnībā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas