Čakša: Sporta nodarbībās jāspēj iekļaut visus skolēnusZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Čakša: Sporta nodarbībās jāspēj iekļaut visus skolēnus

Izglītības un zinātnes ministre izsaka nepieciešamību iekļaut visus skolēnus

Anda Čakša, Latvijas Izglītības un zinātnes ministre, nesen tikās ar ekspertiem un Latvijas Sporta skolotāju asociācijas (LSSA) pārstāvjiem, lai apspriestu svarīgu jautājumu – kā iekļaut visus skolēnus sporta nodarbībās, īpaši ņemot vērā bērnus, kuriem veselības stāvokļa dēļ ir noteikti fiziskās slodzes ierobežojumi.

Diskusijas par iekļaušanu un novērtēšanu

Sanāksmes laikā tika aplūkota situācija, kad bērni, kam ir nepieciešami ilgstoši atbrīvojumi no sporta nodarbībām, varētu pilnvērtīgi piedalīties priekšmeta apguvē. Čakša uzsvēra, ka ir nepieciešami skaidri kritēriji, kā šiem skolēniem nodrošināt objektīvu novērtējumu, ņemot vērā Ministru kabineta noteikumos izklāstītās prasības.

Izglītība kā solis pretim iekļaušanai

Ministre uzsvēra izglītības nozīmi, norādot, ka sporta nodarbības ir svarīgas visiem bērniem, tostarp tiem, kuriem ir veselības problēmas. Šādas iniciatīvas veicina sociālo integrāciju un palīdz skolēniem attīstīt fizisko izturību, kas ir nozīmīgs elements viņu vispārējā attīstībā.

Perspektīvas un nākotnes plāni

Lai uzlabotu situāciju, eksperti solīja strādāt pie praktiskām metodēm, kas ļautu iekļaut visus skolēnus sporta nodarbībās un nodrošinātu viņiem iespēju piedalīties atbilstoši savām spējām un veselības stāvoklim. Apspriežot nākotnes plānus, tika pausta pārliecība, ka izglītības sistēma spēs pielāgoties un nodrošināt vienlīdzīgas iespējas visiem skolēniem sportā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas