• 2024. gada 20. augusts 15:45
  • TV3
  • 7

Četras interjera dizaineres idejas, kā paša spēkiem atsvaidzināt mājokli budžetam draudzīgā veidā

1. Sienas krāsošana vai tapetēšana

Mājokļa sienas ir kā audekls, uz kura var izpausties. Ja vienkāršās baltās vai dzeltenās sienas jau sen ir apnikušas, Liene Gotfridsone iesaka izmēģināt jaunas krāsas vai pat uzlikt tapetes. Izvēloties dinamisku krāsu vai interesantas rakstu tapetes, var būtiski mainīt telpas atmosfēru. Arī daži akcenti, piemēram, krāsains sienas elements, var radīt interesantu dinamiku.

2. Mēbeļu pārkārtošana un atjaunošana

Dažreiz vienkārši pārvietojot esošās mēbeles, var radīt jaunu telpas sajūtu. Izmēģiniet izveidot jaunu plānojumu, lai visa telpa iegūtu pavisam jaunu izskatu. Turklāt, ja kāda mēbele izskatās nodilusi, to var atjaunot ar krāsu vai jauniem audumiem. Šāda pieeja ne tikai atsvaidzinās interjeru, bet arī ļaus ietaupīt naudu.

3. Dekoratīvie elementi un aksesuāri

Mājas atmosfēru var mainīt, pievienojot jaunus dekoratīvos elementus, piemēram, spilvenus, paklājus un gleznas. Liene ierosina meklēt unikālas preces tirgos vai veikalos ar izpārdošanām. Arī paštaisīti aksesuāri, piemēram, attēli, kas veidoti ar rokām, var piešķirt telpai personīgu pieskārienu.

4. Zaļo augu izmantošana

Neatkarīgi no tā, vai runājam par maziem podiņiem uz palodzes vai lieliem augiem stūros, zaļie augi ir lielisks veids, kā atsvaidzināt jebkuru telpu. Tie ne tikai uzlabo gaisa kvalitāti, bet arī piešķir mājoklim dzīvīgumu un krāsu. Vietējo audzētāju tirgos var atrast daudzas budžetam draudzīgas iespējas. Ieviešot šīs idejas savās mājās, katrs var radīt patīkamu un stilīgu vidi, neieguldot lielus līdzekļus. Svarīgi ir ļauties iztēlei un pielāgot šos priekšlikumus atbilstoši savām vajadzībām!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas