Cik bieži dienas laikā nepieciešams atkārtoti uzklāt saules aizsargkrēmu?Veselība
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 26. jūlijs 20:00
  • NRA
  • 4

Cik bieži dienas laikā nepieciešams atkārtoti uzklāt saules aizsargkrēmu?

Saules aizsargkrēma nozīme

Vasaras saulainās dienās daudz laika pavadām ārpus telpām, un tas nozīmē, ka mums ir jādomā par ādas aizsardzību. Saules aizsargkrēms ir nenovērtējams palīgs, lai pasargātu sevi no kaitīgajiem saules stariem, kas var izraisīt ne tikai apdegumus, bet arī ilgtermiņa veselības problēmas, piemēram, ādas vēzi. Tādēļ ir svarīgi saprast, cik bieži ir nepieciešams atkārtoti uzklāt šo aizsardzību.

Cik bieži jāuzklāj?

Dermatologi iesaka saules aizsargkrēmu uzklāt vismaz ik pēc divām stundām, īpaši, ja plānojat pavadīt laiku saulē. Turklāt, ja esat peldējies vai sviedrājies, krēmu vajadzētu uzklāt biežāk – ikreiz pēc ūdens procedūrām vai fiziskās aktivitātes. Arī nedrīkst aizmirst, ka pat tad, ja ir mākoņi, UVA un UVB stari joprojām spēj iekļūt cauri, tāpēc krēma uzklāšana ir obligāta pat mākoņainās dienās.

Kā izvēlēties pareizo saules aizsargkrēmu?

Izvēloties saules aizsargkrēmu, ir svarīgi pievērst uzmanību tam, vai tas ir piemērots jūsu ādas tipam. Meklējiet tādus produktus, kas piedāvā vismaz SPF 30 līmeni. Ja plānojat ilgu laiku pavadīt ārpus telpām, izvēlieties ūdensizturīgu saules aizsargkrēmu. Tāpat ir ieteicams izvēlēties krēmus, kuri satur gan UVA, gan UVB aizsardzību, lai nodrošinātu pilnu aizsardzību.

Papildu padomi ādas aizsardzībai

Papildus saules aizsargkrēma lietošanai varat ievērot arī citus padomus, lai pasargātu savu ādu. Valkājiet aizsargapģērbu, kā cepures un saulesbrilles. Meklējiet ēnainas vietas un plānojiet aktivitātes tā, lai izvairītos no saules intensīvākajām stundām, kas parasti ir no pulksten 10:00 līdz 16:00. Jūsu āda ir vērtība, par kuru jārūpējas, tāpēc neignorējiet šos padomus vasaras brīvdienās!

Noslēgumā

Saules aizsargkrēma atkārtota uzklāšana ir būtiska, lai nodrošinātu adekvātu ādas aizsardzību. Neaizmirstiet par šo vienkāršo, bet efektīvo soli, kad dodaties ārpus telpām. Ievērojot šos padomus, varat droši baudīt saulainas vasaras dienas, vienlaikus pasargājot savu ādu no kaitīgiem efektiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas