• 2024. gada 20. augusts 09:32
  • TV3
  • 10

Dabas muzejā būs skatāma gladiolu izstāde

Izstāde “Gladiolas 2024” aicina apmeklētājus

Latvijas Nacionālais dabas muzejs no 21. līdz 23. augustam aicina visus dārzkopības entuziastus un dabu mīlošos apmeklēt izstādi “Gladiolas 2024”. Muzejā varēs iepazīties ar plašu gladiolu šķirņu un paraugu klāstu, kas radīti pašu dārzos. Šī ir unikāla iespēja ieraudzīt dārzkopju ilgu gadu darba augļus un uzzināt vairāk par šo krāšņo ziedu audzēšanu.

Sadarbība ar Latvijas Gladiolu un īrisu biedrību

Izstādes organizēšanā piedalījusies Latvijas Gladiolu un īrisu biedrība, kas gādājusi, lai apmeklētāji varētu iepazīt ne tikai populāras šķirnes, bet arī retāk redzamus paraugus. Šī sadarbība ļaus apmeklētājiem dziļāk izprast gladiolu daudzveidību un to nozīmi Latvijas dārzkopībā.

Kas ir jāzina par gladiolām

Gladiolas ir pazīstamas ar savām krāsainajām ziedkopām un dažādām šķirnēm, kas pieejamas apdares un grieztajiem ziediem. Šie ziedi izceļas ar to izturību un vieglo audzēšanu, kas tos padara par iecienītiem dārzkopju vidū. Izstāde būs iespēja ne tikai aplūkot ziedus, bet arī gūt padomus no ekspertiem par to audzēšanas noslēpumiem.

Apmeklējums un detalizēta informācija

Izstāde “Gladiolas 2024” būs atvērta apmeklētājiem no rīta līdz vakaram, un ieeja būs bez maksas. To apmeklējot, ikviens varēšot arī piedalīties darbnīcās un semināros, kuros lektori dalīsies ar zināšanām par gladiolu kopšanu un audzēšanu. Aicinām visus interesentus apmeklēt izstādi un gūt iedvesmu svinīgai un krāšņai dārza iekārtošanai!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas