Daugavpils teātrī tapis jautrs detektīvmīkla visai ģimenei "Sarkanās mājas noslēpums"Afiša
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 1. oktobris 15:35
  • TV3
  • 8

Daugavpils teātrī tapis jautrs detektīvmīkla visai ģimenei "Sarkanās mājas noslēpums"

Daugavpils teātris iepriecina ar jauno izrādi

Daugavpils teātris ir izstrādājis jaunu, jautru detektīvmīklu visai ģimenei, kas nosaukta “Sarkanās mājas noslēpums”. Šī izrāde ir balstīta uz populārās bērnu autores Andras Manfeldes grāmatas “Vai mamma mājās?” motīviem, un tā paredzēta, lai aizrautīgi izklaidētu ne tikai bērnus, bet arī viņu vecākus.

Pirmizrāde īpašā datumā

“Sarkanās mājas noslēpums” pirmizrādi piedzīvoja 26. septembrī, kas ir īpašs datums, jo tieši tad dzimšanas dienu svin Andra Manfelde. Šis iestudējums, kurā flagmanes lomu pieņēmusi režisore Liena Šmukste, ir bijusi gaidīta notikums ne tikai teātra, bet arī literatūras mīļotājiem.

Detektīvie piedzīvojumi visai ģimenei

Izrāde sola jautrus sižeta pavērsienus un noslēpumainus piedzīvojumus, kas ļaus skatītājiem meklēt atbildes uz jautājumiem un risināt mīklas kopā ar varoņiem. “Sarkanās mājas noslēpums” ir rūpīgi veidots, lai rosinātu bērnu iztēli un veicinātu ģimenes kopīgu laika pavadīšanu, kas šajā laikā ir īpaši svarīgi.

Sarunu ar skatītājiem

Režisore Liena Šmukste, strādājot pie šīs izrādes, ir izvēlējusies interaktīvu pieeju, ļaujot bērniem iekļauties sižetā un darīt to, ko viņi visvairāk mīl – nodoties piedzīvojumiem un izpētei. Sarunā ar žurnālistiem Liena atklāja: "Mēs vēlamies, lai izrāde ne tikai izklaidētu, bet arī rosinātu bērniem interesi par teātri un literatūru."

Kopumā aizraujošs kultūras notikums

“Sarkanās mājas noslēpums” ir lieliska iespēja ģimenēm pavadīt laiku kopā, izbaudot dzīvo teātra pieredzi. Daugavpils teātris aicina visus, kas meklē aizraujošus un izglītojošus kultūras pasākumus, doties uz šo jauno izrādi un pievienoties detektīvmetāla piedzīvojumam.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas