"Daži deputāti gribēja gulēt." Reirs nav apmierināts ar valsts budžeta izskatīšanas kārtībuPolitika
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 15. oktobris 12:27
  • NRA
  • 6

"Daži deputāti gribēja gulēt." Reirs nav apmierināts ar valsts budžeta izskatīšanas kārtību

Reira kritika par budžeta izskatīšanas kārtību

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Siliņa Reirs pauda savu neapmierinātību ar valsts budžeta izskatīšanas kārtību, norādot, ka daži deputāti vēlējušies aktīvi piedalīties diskusijās, nevis „gulēt” pie dokumentiem. Viņš uzsvēra nepieciešamību nodrošināt atbilstošu darba vidi un ieinteresētību visās budžeta apspriedēs, īpaši ņemot vērā izaicinājumus, kas saistīti ar nākotnes ieguldījumiem.

Budžeta izskatīšana notiks decembrī

2025. gada valsts budžeta projektu plānots izskatīt parlamentā 4. decembrī, un tā izskatīšana noritēs otrajā un galīgajā lasījumā. Jaunajā izskatīšanas procesā paredzēts, ka šis dokuments netiks skatīts naktī, kas ir solījums, kas cerams, ļaus deputātiem efektīvāk iesaistīties debatēs un pieņemt pārdomātus lēmumus.

Deputātu reakcijas uz solīto kārtību

Neskatoties uz solījumiem par pieņemamu darba laiku, ne visi procesā iesaistītie deputāti ir apmierināti. Kā atzīmēja daži no viņiem, situācija atkal liek domāt par atgriezenisko saiti un nepieciešamību pārskatīt budžeta izskatīšanas procedūras, lai tās būtu efektīvākas un strukturētākas. Deputāti cer, ka nākotnē izskatīšanas laiks tiks labāk plānots, atvieglojot viņu iespējas piedalīties.

Secinājumi un nākotnes izaicinājumi

Reira izteiktie vārdi atspoguļo plašākas rūpes par Latvijas valsts attīstību un budžeta izmaiņu ietekmi uz nākotni. Ir nepieciešams ne tikai pievērst uzmanību dokumentu izskatīšanas kārtībai, bet arī izstrādāt efektīvāku dialogu starp politiķiem un sabiedrību par prioritātēm un resursu sadali. Saskaņā ar pašreizējo situāciju, to izdarīt būs izaicinājums, kas prasa iedziļināšanos un vēlmi uzlabot esošo sistēmu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas