• 2024. gada 3. septembris 15:18
  • Delfi
  • 8

Dzeltenais brīdinājums – trešdien Latvijā gaidāms stiprs karstums

Stiprs karstums visā Latvijā

Trešdien, 18. oktobrī, visā Latvijā tiek gaidīts stiprs karstums, kā brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Meteorologi prognozē, ka gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27..+29 grādiem. Šādas augstas temperatūras var būt nepatīkamas un pat bīstamas cilvēkiem, it īpaši gados vecākiem cilvēkiem un bērniem.

Rūpes par veselību

Ar pieaugošo karstumu svarīgi atcerēties par veselības saglabāšanu. Speciālisti aicina iedzīvotājus lietot pietiekamu daudzumu ūdens, izvairīties no saules tiešo staru iedarbības laikā un ieplānot aktivitātes vēsākos laikos. Karstuma apstākļos var palielināties riski veselības problēmām, tāpēc ikvienam ir jābūt uzmanīgam.

Praktiski padomi karstuma laikā

Lai mazinātu karstuma ietekmi uz ikdienas dzīvi, LVĢMC izstrādājis vairākus praktiskus padomus: - Lietojiet vieglu, svaigu apģērbu, kas ļauj ādai elpot. - Centieties uzturēties ēnainās vietās un mājās, izmantojiet ventilatorus vai gaisa kondicionētājus. - Plānojiet aktivitātes un fizisku slodzi tikai rīta vai vakara stundās, kad temperatūra ir vēsāka. - Regulāri dzeriet ūdeni, pat ja nesajūtat slāpes.

Izredzes uz turpmāku laika prognozi

Pēc LVĢMC sniegtās informācijas, karstuma viļņi, lai arī nav ikdiena Latvijas klimatā, var būt sagaidāmi. Lai gan rudens ir tuvojas, šovasar ir sastopami neparasti karsti laikapstākļi. Tāpēc ir svarīgi sekot līdzi laika prognozēm un būt gataviem adaptēties, lai nodrošinātu savu un savu tuvinieku drošību. Sargiet sevi un piemājas dabu, turpinot baudīt šo neparasto karstā vasaras posmu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas