FOTO. Iespaidīgi! Papes pusē izdevies iemūžināt komētuDabā
Foto un virsraksts: LA
  • 2024. gada 15. oktobris 12:40
  • LA
  • 6

FOTO. Iespaidīgi! Papes pusē izdevies iemūžināt komētu

Vairāk foto skaties šeit

Čučiņšanas-ATLAS komēta Latvijā

Jau iepriekš ziņots, ka līdz mēneša beigām daudziem debess skatītājiem visā pasaulē būs iespēja novērot dīvainu un iepriecinošu dabas parādību - spožo Čučiņšanas-ATLAS komētu. Šī komēta ir izraisījusi plašu interesi, un astronomi, kā arī entuziasti strauji gatavojas tās novērošanai.

Papes pusē iemūžinātā komēta

FOTO: Papes pusē ir izdevies iemūžināt šo iedvesmojošo komētu, kas dzīvē izskatās vēl iespaidīgāk nekā bildēs. Šāds notikums ir īpaši nozīmīgs, jo iespēja redzēt komētu ir reta, un, ja tā ir spoža, kā Čučiņšanas-ATLAS, tad tas ir īsts svinīgs brīdis.

Novērošanas apstākļi

Saskaņā ar Latvijas Astronomijas biedrības (LAB) sniegto informāciju, Latvijā komētu iespējams novērot ar neapbruņotu aci vakaros no plkst. 19. Tas būs redzams zemu pie horizonta rietumu virzienā, bet vēlāk - dienvidrietumu pusē. Astronomu ieteikumi ir meklēt tumšākas vietas, kur migla vai pilsētas gaisma netraucē.

Aicinājums daudzu cilvēku iesaistīšanai

Šis ir lielisks laiks, lai ikviens varētu iesaistīties astronomijā un dabu iemūžināt, izmantojot savas fotogrāfijas, ko var dalīties sociālajos tīklos. Aicinām visus, kam ir interese par debess ķermeņiem un kosmosu, iziet ārā, meklēt komētu un baudīt šo unikālo pieredzi. Dzīve ir jauna un atklāj un iemūžina mirkļus, kas paliks atmiņā uz ilgu laiku.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas