FOTO: Zaļo enerģiju ražo un izmanto arvien vairāk Rīgas ostas uzņēmumos Ziņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

FOTO: Zaļo enerģiju ražo un izmanto arvien vairāk Rīgas ostas uzņēmumos

Vairāk foto skaties šeit

Zaļā enerģija Rīgas ostā

Rīgas osta kļūst par zaļās enerģijas centra galveno spēlētāju, ļaujot uzņēmumiem samazināt oglekļa pēdas nospiedumu un aktīvi piedalīties ilgtspējīgas attīstības procesos. Arvien vairāk ostas uzņēmumu pievēršas zaļo tehnoloģiju izmantošanai, kas ne tikai labvēlīgi ietekmē vidi, bet arī nodrošina stabilu un ilgtspējīgu elektroenerģijas piegādi.

WT Terminal saules paneļu parks

SIA “WT Terminal” ir pabeidzis savu jaunāko saules paneļu parku, kas ir jau trešais šāda veida projekts Rīgas ostā. Šī iniciatīva ir daļa no uzņēmuma ilgtermiņa plāna, kurā ir iecerēts samazināt tradicionālās elektroenerģijas patēriņu, aizvietojot to ar zaļo enerģiju. Jaunais saules paneļu parks nodrošinās daļu no elektroenerģijas, kas nepieciešama uzņēmuma darbībai, tādējādi veicinot videi draudzīgu resursu izmantošanu.

Izaugsme un jauni plāni

Rīgas ostā plāno atklāt vēl vairāk zaļās enerģijas ražotņu, kas liecina par strauju attīstību šajā jomā. Ostas uzņēmumi apzinās, cik svarīgi ir ieguldīt ilgtspējīgās enerģijas risinājumos, kas var samazināt darbības izmaksas un palielināt konkurētspēju.

Spilves pļavas saules paneļu parks

Papildus privatizētajiem projektiem Rīgas ostā, Spilves pļavu teritorijā top viens no lielākajiem saules paneļu parkiem Baltijā. Gada laikā šis parks plāno saražot ap 100 tūkstošiem MWh zaļās elektroenerģijas, kas noteikti ietekmēs Rīgas ostas elektroenerģijas bilanci un sniegs ilgtspējīgas attīstības iespējas ne tikai ostas uzņēmumiem, bet arī reģionam kopumā. Zaļā enerģija Rīgas ostā ir ne tikai nākotnes solījums, bet arī pašreizējs solis uz ilgtspējīgu attīstību un vides aizsardzību. Uldis Globus, Rīgas ostas pārstāvis, uzsver: "Mūsu mērķis ir ne tikai būt par transporta centru, bet arī par zaļās enerģijas ražotāju un inovāciju ieviesēju."

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas