Francijas ārlietu ministrs: Krievijas uzvara radīs haosu pasaulēĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Francijas ārlietu ministrs: Krievijas uzvara radīs haosu pasaulē

Francijas ārlietu ministra brīdinājums

Francijas ārlietu ministrs Žans Noels Baro, apmeklējot Kijivu šajā sestdienā, izteicis nopietnus brīdinājumus par iespējamām sekām, ja Krievija iegūs uzvaru savā karā pret Ukrainu. Šī situācija ne tikai ietekmētu reģionu, bet varētu radīt plašāku haosu visā pasaulē.

Starptautiskās sistēmas nestabilitāte

Baro uzsvēra, ka Krievijas uzvara ievērojami mainītu globālās attiecības un piešķirtu legimitāti agresīvām valstīm. Viņš norādīja, ka tas varētu novest pie starptautiskās sistēmas destabilizācijas, kā arī veicināt jaunu autoritārismu un militāru konfliktu uzliesmojumus citviet pasaulē.

Atbalsts Ukrainai

Francijas ministrs izteica solidaritāti Ukrainai, norādot, ka Rietumu valstīm ir jāturpina sniegt atbalstu, lai nodrošinātu Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti. Šis atbalsts, pēc Baro domām, ir kritiski svarīgs ne tikai Ukrainas, bet arī globālo demokrātisko vērtību saglabāšanai.

Nākotnes izaicinājumi

Apspriežot nākotnes izaicinājumus, Baro uzsvēra, ka pasauli sagaida sarežģīti laiki, ja netiks pieņemti preventīvi lēmumi attiecībā uz Krievijas agresiju. Viņš aicināja starptautisko sabiedrību apņemties strādāt kopā, lai nodrošinātu stabilitāti un mieru, kas pašlaik ir apdraudēti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas