Aiziet festivālā! Riga IFF skatītājas videodienasgrāmata
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 12:29
  • LSM
  • 2

Aiziet festivālā! Riga IFF skatītājas videodienasgrāmata

Video skaties šeit

Kino festivāla burvība

Kad pilsētā notiek kino festivāls, laiks sāk plūst citā ritmā. Tas kļūst ātrāks, jo jāpaspēj noķert visu, ko var, un, vienlaikus, lēnāks, jo paralēli savai ikdienai izdodas pieslēgties visu to varoņu dzīvēm, kuras pagūstam satikt festivālā redzētajās filmās. Festivāls ir ne vien kino notikums, bet arī pieredzes bagātinātājs, kas apvieno cilvēkus un veido jaunas tragēdijas un komēdijas patiesību.

Dilemmas un izvēles

Kad seansi pārklājas festivāla laikā, izšķiršanās, kuru filmu ņemt, pēkšņi kļūst par grandiozi būtisku lēmumu. Katra filma sola jaunu stāstu un neaizmirstamus brīžus, taču ikvienas izvēles dēļ paliek nenoskatītas citas, un sāpes šķietami sirdsapziņas dartīju seko katru reizi. Festivalisti ir aicināti šajā dilēmā atklāt jaunas pieejas un filmēšanas mākslu, lai uzzinātu vairāk ne tikai par tām, bet arī par sevi.

Dienasgrāmatā no festivāla

Par to, kā es piedzīvoju Rīgas Starptautisko kino festivālu, es stāstu savās videodienasgrāmatās. Katrs dienas ieraksts ir kā atspoguļojums festivāla noskaņām un emocijām. Filmas, sarunas ar citiem festivāla apmeklētājiem, sirsnīgas tikšanās ar radītājiem - tas viss kļūst par neaizmirstamu daļu no mana festivāla ceļojuma.

Lai dzīvo festivāls!

Festivāls ir svētki kino mākslas mīļotājiem, un tā burvība ir tā, kas mūs saliedē un padara pasauli krāsaināku. Neatkarīgi no tā, vai esi pieredzējis kinomīlis vai jauni ienācējs, Rīgas Starptautiskais kino festivāls solās būt vieta, kur var atklāt un piedzīvot ko īpašu. Lai dzīvo festivāls!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas