Ģimenes ārsts. Spēcīgs ierocis cīņā pret vīrusiem - C vitamīns ar bioflavonoīdiem

Vasaras apstākļi un vīrusu izplatība

Lai arī vasara vēl nebeidzas un laikapstākļi ir augustam atbilstoši — silti un patīkami, ir jāatzīst, ka ģimenes ārstu pieredze liecina, ka ilgstoši augstās temperatūrās un mitruma līmenī arī vasarā pacienti bieži vien krīt par upuri dažādām vīrusu saslimšanām. Slimības, kas parasti saistītas ar aukstāku laiku, var parādīties arī mēslošanas sezonā, radot būtiskas bažas sabiedrībā.

C vitamīns un bioflavonoīdi – aizsardzības pamats

Katrs no mums vēlas saglabāt labu veselību un pasargāt sevi no vīrusu uzbrukumiem. Šajā sakarā C vitamīns ieņem nozīmīgu lomu. Tas ir spēcīgs antioksidants, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu un sniedz ķermenim nepieciešamās barības vielas. Apvienojumā ar bioflavonoīdiem, C vitamīns kļūst vēl efektīvāks, jo palīdz uzlabot tā uzsūkšanos un palielināt organisma spēju pretoties infekcijām.

Praktiski ieteikumi, kā uzņemt C vitamīnu

Lai maksimāli izmantotu C vitamīna sniegtās iespējas, ir ieteicams to iekļaut ikdienas uzturā. Bagāti ar C vitamīnu ir augļi, piemēram, apelsīni, citrusi, kivi un ogas. Arī dārzeņi, kā paprika, brokoļi un kāposti, satur šo svarīgo vitamīnu. Tāpat vērts pievērst uzmanību uztura bagātinātājiem, kas satur C vitamīnu un bioflavonoīdus, īpaši, ja aizņemtības dēļ ikdienas uzturā nav iespējams nodrošināt pietiekamu vitamīnu daudzumu.

Apkopojums – imunitātes stiprināšana

Vasarā, kad cilvēki bieži uzturas ārā, ir svarīgi neaizmirst par imunitātes stiprināšanu. Ne tikai C vitamīns ar bioflavonoīdiem, bet arī veselīgs dzīvesveids, regulāra fiziskā aktivitāte un pietiekams miegs veicina labu veselību un palīdz cīnīties ar vīrusiem. Ģimenes ārsti mudina visus pievērst uzmanību veselībai un regulāri konsultēties par profilaktiskajiem pasākumiem. Ziemā un vasarā — imunitātes stiprināšana ir neatņemama sastāvdaļa, ko nevar ignorēt.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas