Ilggadējais "Schalke 04" un "Liverpool" aizsargs Matips beidzis futbolista karjeruFutbols — Anglija
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Ilggadējais "Schalke 04" un "Liverpool" aizsargs Matips beidzis futbolista karjeru

Žoela Matipa karjera futbolā

Vācijas pilsētā Bohumā dzimušais kamerūniešu futbolists Žoels Matips, kurš gadu gaitā guvis ievērojamus panākumus gan "Schalke 04", gan "Liverpool" komandās, ir paziņojis par savu sportista karjeras noslēgšanu. Šī ziņa ir satricinājusi futbolista fanus visā pasaulē, ņemot vērā viņa sniegumu un ieguldījumu futbolā.

Traumas ietekme uz karjeru

Saskaņā ar vācu medijiem, Matips pieņēmis lēmumu beigt savu karjeru traumas dēļ, kas kopš pēdējā laika ievērojami ietekmējusi viņa spēles laiku un sniegumu. Šāds lēmums nācis kā nepatīkams pārsteigums daudziem, kuri cerēja, ka spēlētājs vēl varēs atgriezties laukumā.

Talants un sasniegumi

Matips savu futbolista karjeru uzsāka 2010. gadā, pievienojoties "Schalke 04" komandai, kurā pavadīja vairākus gadus un izcīnīja Vācijas kausu. 2016. gadā viņš pievienojās Anglijas Premjerlīgas grandam "Liverpool", kur kļuva par neaizvietojamu aizsardzības stabu un palīdzēja komandai izcīnīt vairākas titulācijas, tostarp UEFA Čempionu līgu.

Futbola kopiena atceras Matipu

Paziņojums par Matipa karjeras noslēgšanu izraisījis izteiktas reakcijas futbola kopienā. Daudzi spēlētāji un fani pauduši atbalstu un vēlējumi viņam visu labāko nākotnē. Matips tiek atzīts ne tikai par izcilu spēlētāju, bet arī par pozitīvu un cieņpilnu personību, kas vienmēr varējusi iedvesmot savu komandu un līdzjutējus.

Kas nākotnē?

Lai gan Matips ir izstājies no profesionālās futbolista dzīves, nav skaidrs, ko viņš plāno darīt tālāk. Ir iespējams, ka viņš varētu iesaistīties trenera darbā vai kādā citā futbolam saistītā jomā. Futbola pasaule cer, ka Matips atradīs jaunu ceļu, kurā varēs turpināt dalīties savās zināšanās un pieredzē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas