Īrija soda LinkedIn ar 310 miljoniem eiro par ES datu aizsardzības pārkāpumiemZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Īrija soda LinkedIn ar 310 miljoniem eiro par ES datu aizsardzības pārkāpumiem

Īrijas regulators nosaka sodu

Īrijas Datu aizsardzības komisija (DPC) ir noteikusi ievērojamu naudassodu 310 miljonu eiro apmērā korporatīvajai sociālajai platformai "LinkedIn". Šis lēmums ir pieņemts saistībā ar konstatētajiem datu aizsardzības pārkāpumiem, kas saistīti ar lietotāju personas datu izmantošanu mērķtiecīgas reklāmas nolūkos.

Pārkāpumi, kas noveda pie soda

Izmeklēšana atklāja, ka "LinkedIn" neievēroja Eiropas Savienības (ES) datu privātuma regulas, kas paredz stingras prasības attiecībā uz personas datu apstrādi. Regulators konstatēja, ka platforma neatbilstoši izmanto lietotāju personas datus, kas varētu radīt risku lietotāju privātumam un drošībai.

Reakcija no "LinkedIn" puses

Uz šo lēmumu "LinkedIn" ir paudusi savu nožēlu, sakot, ka viņi aktīvi strādā pie datu aizsardzības uzlabošanas pasākumiem. Uzņēmums uzsver, ka tā mērķis ir nodrošināt lietotāju privātumu un atbilstību likumdošanai, tomēr regulatora uzliktais sods skaidri norāda uz nopietnām problēmām šajā jomā.

Plašāks konteksts un nākotnes perspektīvas

Šis notikums ir daļa no plašāka trenda, kurā Eiropas valstu regulatori pievērš uzmanību lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem un to datu apstrādes praksēm. Sods "LinkedIn" kalpo kā brīdinājums citiem uzņēmumiem par nepieciešamību ievērot datu aizsardzības normatīvus un likumus. Tāpat tas var ietekmēt nākotnes regulējumu attiecībā uz mērķtiecīgu reklāmu un personas datu izmantošanu visā Eiropas Savienībā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas