Izraēlas triecienā Libānā nogalināts «Hamās» militārā spārna komandieris
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 11:13
  • LSM
  • 6

Izraēlas triecienā Libānā nogalināts «Hamās» militārā spārna komandieris

Izraēlas militārie triecieni Libānā

Izraēla turpina intensīvus triecienus pa radikālā grupējuma "Hizbullāh" pozīcijām Libānā. Šie uzbrukumi ir daļa no plašās operācijas, kuru Izraēla īsteno, reaģējot uz pieaugošo spriedzi reģionā. Militārie avoti ziņo, ka triecieni ir vērsti uz svarīgām infrastruktūrām un ienaidnieka militārajām pozīcijām, kas varētu apdraudēt Izraēlas drošību.

"Hamās" augsta ranga komandiera nāve

Aizvadītajā dienā palestīniešu teroristu organizācija "Hamās" paziņojusi, ka Izraēlas triecienā Libānā nogalināts viens no tās augsta ranga komandieriem. Šis notikums ir vēl viens pierādījums konfliktiem starp Izraēlu un radikālām grupām, kuras darbojas reģionā. "Hamās" norāda, ka šī zaudējuma ietekme uz grupējuma darbību ir būtiska un ietekmēs turpmāko rīcību.

ASV prezidenta apelācija

Tikmēr Amerikas Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens izteicis aicinājumu Izraēlai atturēties no uzbrukumiem Irānas enerģētikas infrastruktūrai. Šis aicinājums nāk pēc tam, kad Irāna īstenojusi plašu uzbrukumu ar ballistiskajām raķetēm, kas radījusi jaunas bažas par reģiona stabilitāti. Baidens norādījis uz nepieciešamību saglabāt miera sarunas un novērst turpmākas eskalācijas.

Reģiona spriedze

Šie notikumi liecina par pieaugošo spriedzi Tuvajos Austrumos, kur konflikts starp Izraēlu, Irānu un radikālajām grupām, piemēram, "Hizbullāh" un "Hamās", turpina saasināties. Starptautiskās sabiedrības uzmanība ir pievērsta notikumiem reģionā, lai novērstu tālāku vardarbību un rastu ilgtermiņa risinājumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas