• 2024. gada 15. augusts 13:25
  • Delfi
  • 11

Izsolē pārdota leģendārā kluba "La Rocca" ēka; pārdots arī sens nams Vecrīgā

Leģendārais klubs "La Rocca" beidzot pārdots

Pēdējās dienās Rīgā notikušās izsoles rezultāti ir izraisījuši plašu sabiedrības uzmanību. VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) ir noslēgusi darījumu par leģendārā kluba "La Rocca" ēkas pārdošanu, kas atrodas Brīvības ielā 96 un 96A. Šis kultūras objekts ir bijis ne tikai iecienīta izklaides vieta, bet arī Rīgas naktsdzīves ikona, kas pieprasījusi viesu uzmanību jau daudzus gadus.

Vēsturiski nozīmīgs īpašums Vecrīgā

Vienlaikus ar "La Rocca" pārdoti arī citi nozīmīgi nekustamie īpašumi, tostarp vēsturiskais nams Vecrīgā, Kaļķu ielā 24. Šī ēka ir daļa no Rīgas bagātīgas arhitektūras mantojuma, un tās pārdošana liek domāt par nākotnes attīstību un potenciālajām pārmaiņām šajā vēsturiskajā rajonā, kas piesaista gan vietējos, gan tūristus.

Kultūrvēstures saglabāšana un attīstība

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) apstiprinājusi, ka jaunais īpašnieks ir apņēmies saglabāt vēsturisko ēku kultūrvēstures vērtības. Šis solījums rada cerību, ka gan "La Rocca", gan Kaļķu ielas nams turpinās kalpot kā nozīmīgas vietas, kas bagātina Rīgas kultūras ainavu un piedāvā jaunas iespējas nākamajiem pasākumiem.

Sabiedrības reakcija un nākotnes vīzijas

Pārdošana ir izsaukusi plašu sabiedrības diskusiju, jo Rīgas iedzīvotāji ir ieinteresēti, kādas būs šo īpašumu nākotnes izmantošanas iespējas. Gan "La Rocca" kafejnīcu un izklaides telpu, gan Kaļķu ielas nama potenciālā attīstība var sniegt jaunas iespējas Rīgas kultūras dzīvē. Rīgas pilsētas domes pārstāvji norāda, ka cieša sadarbība ar privātajiem investoriem ir būtiska, lai saglabātu pilsētas identitāti un nākotni. Šis ir tikai sākums, un Rīgas iedzīvotāji ar interesi gaida, kā attīstīsies šie kultūrvēsturiski objekti, kas jau ir iegūtu nozīmīgu lomu Latvijas kultūrā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas