Jaunākie dati par dzīvei nepieciešamo algu Latvijā. Ko par to var atļauties?Ekonomika/Delfi plus/Delfi bizness
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 10. oktobris 07:00
  • Delfi
  • 14

Jaunākie dati par dzīvei nepieciešamo algu Latvijā. Ko par to var atļauties?

Dzīvei nepieciešamā alga Rīgā un reģionos

Jaunākie pētījumi par dzīvei nepieciešamo algu Latvijā norāda, ka Rīgā šogad šī summa ir 1638 eiro bruto, bet, runājot par reģioniem, tas ir 1384 eiro bruto. Šie dati tikuši sniegti atalgojuma pētījumu un vadības konsultāciju uzņēmuma "Figure Baltic Advisory". Tas nozīmē, ka šie ir minimālie ienākumi, kas nepieciešami, lai cilvēki varētu nodrošināt sev pamatvajadzības.

Konsultantu viedoklis par ienākumu līmeni

Uzņēmuma vecākā konsultante Dace Tauriņa un datu zinātnieks Jānis Kaļķis intervijā ar "Delfi Bizness" uzsvēra, ka šī alga atspoguļo minimālo ienākumu līmeni. Tas ļauj ne tikai segt ikdienas izdevumus, bet arī novirzīt daļu no ienākumiem uzkrājumiem, kas ir būtiski, lai nodrošinātu finansiālo drošību nākotnē.

Ko var atļauties šādas algas apmērā?

Dace Tauriņa un Jānis Kaļķis sniedza pārskatu par to, ko cilvēki var atļauties, saņemot minētos ienākumus. Ar 1638 eiro Rīgā un 1384 eiro reģionos ir iespējams segt pamata dzīves izdevumus, piemēram, īri vai hipotekāros maksājumus, pārtiku, transportu un medicīnas pakalpojumus. Tomēr, lai dzīvotu komfortabli un uzkrātu, papildus šiem izdevumiem būtu jābūt arī papildu ienākumiem vai iespējamai finansiālajai palīdzībai.

Secinājumi par dzīves dārdzību un algām

Ņemot vērā smago ekonomisko situāciju un inflāciju, šie dati liecina par nepieciešamību pēc lielākām algām, lai uzlabotu iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Risinājumi varētu būt dažādi – gan valdības atbalsts, gan uzņēmumu iniciatīvas, kas ne tikai nodrošinātu atbilstošus ienākumus, bet arī veicinātu labklājību Latvijā kopumā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas