Kā uz ziemu pareizi iepakot sala jutīgos kociņus?Māja un dārzs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Kā uz ziemu pareizi iepakot sala jutīgos kociņus?

Ziemas tuvošanās: sagatavošanās dārza augiem

Pamazām laiks sāk kļūt aukstāks, un dārza entuziastiem ir jādomā par to, kā pasargāt no ziemas spelgoņa savus dārza iemītniekus. Jutīgi augi, kuriem nepieciešama papildu aizsardzība, ir jākopj un jāpasargā, lai nākamajā pavasarī tie varētu ziedēt un priecēt ar savu skaistumu.

Kuri augi ir visvairāk apdraudēti?

Ne tikai populāri tropu augi, piemēram, bambusi un platānas, ir jāpapildina ar aizsardzību, bet arī citi dārza iemītnieki. Magnolijas, rododendri, rozes un daudzi citi augi, kas ir jutīgi pret zemām temperatūrām, tiek pakļauti riskiem, ja tie netiek iepakoti pareizi. Tāpēc svarīgi ir sagatavot šos augus ziemas periodam.

Kā pareizi iepakot augus?

1. **Aizsargājošas segas izvēle**: Izvēlieties piemērotu materiālu, kas ļautu augiem elpot, bet vienlaikus pasargātu no vēja un sala. Var izmantot juta, agrofibre vai speciālas dārza segas. 2. **Augu sagatavošana**: Pirms iepakošanas ir svarīgi pareizi sagatavot augus. Pārliecinieties, ka tie ir aplaisti, bet ne pārāk mitri, jo tas var veicināt pelējumu. 3. **Pārklāšana**: Kad augi ir sagatavoti, ar izvēlēto materiālu uzmanīgi pārklājiet kātu un saknes. Pārliecinieties, ka materiāls ir stingrs, bet neieelpots, lai neradītu bojājumus.

Papildu padomi un ieteikumi

- **Mulčēšana**: Ap augu pamatni var pievienot mulču, kas kalpos kā papildu aizsardzība pret salu. - **Siltumnīcu izmantošana**: Ja ir iespēja, siltumnīcas var būt lielisks risinājums, lai saglabātu siltumu un pasargātu augus no sala. - **Regulāra pārbaude**: Ziemas laikā regulāri pārbaudiet, vai jūsu augi ir droši un vai segums nav bojāts. Kopumā, pareiza iepakošana un aizsardzība ir pamats, lai jūsu dārzs spētu izdzīvot ziemas mēnešus un priecētu ar savu krāšņumu nākamajā sezonā. Rūpīgi sekojot šiem padomiem, jūs varat nodrošināt, ka jūsu mīļākie dārza iemītnieki tiks pasargāti no skarbajiem laika apstākļiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas