KEM izstrādājusi Latvijas enerģētikas stratēģiju līdz 2050.gadamZiņas
Foto un virsraksts: Diena

KEM izstrādājusi Latvijas enerģētikas stratēģiju līdz 2050.gadam

Jaunā enerģētikas stratēģija

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) ir izstrādājusi Latvijas enerģētikas stratēģijas projektu līdz 2050. gadam. Šis projekts ir izstrādāts sadarbojoties ar dažādiem nozaru ekspertiem un ir vērsts uz enerģētikas nozares attīstību, kas ir būtiska, ņemot vērā globālās klimata pārmaiņas un nepieciešamību samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas.

Pāreja uz ilgtspējīgiem energoresursiem

Lai veicinātu pāreju uz ilgtspējīgiem energoresursiem, stratēģijā izklāstītas vairākas galvenās prioritātes, tostarp atjaunojamo enerģijas avotu popularizēšana un fosilā kurināmā izmantošanas samazināšana. KEM uzsver, ka šāda pieeja ne tikai palīdzēs mazināt atkarību no fosiliem resursiem, bet arī veicinās jaunu darba vietu radīšanu ilgtspējīgā enerģētikas sektorā.

Ilgtspējīgas attīstības mērķi

KEM stratēģija līdz 2050. gadam ietver ambiciozus ilgtspējīgas attīstības mērķus, kā piemēram, palielināt atjaunojamo energoresursu proporciju enerģijas ražošanā līdz vismaz 50%. Tas nozīmē, ka ir nepieciešama aktīva investīciju piesaistīšana un inovatīvu risinājumu ieviešana, lai nodrošinātu pāreju uz zaļāku un ilgtspējīgāku enerģijas ražošanu un patēriņu.

Atsauksmes un nākotnes plāni

Ņemot vērā enerģētikas stratēģijas nozīmīgumu, KEM aicina sabiedrību un nozaru pārstāvjus sniegt atsauksmes par sagatavoto projektu. Paredzams, ka šis projekts tiks turpināts attīstīt, ņemot vērā saņemtos ieteikumus, un lielāki soļi tiks sperti nākotnē, lai īstenotu noteiktos mērķus un nodrošinātu videi draudzīgu enerģētikas sektoru Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas