Sāk darbu pie jaunas 330 kV elektrolīnijas no Ventspils uz Lietuvu
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 10:58
  • LSM
  • 5

Sāk darbu pie jaunas 330 kV elektrolīnijas no Ventspils uz Lietuvu

Projekta nozīmīgums energosistēmā

Latvijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) ir uzsācis ambiciozus darbus, lai uzlabotu energosistēmas drošību Kurzemei un visai valstij. Šis projekts ir nozīmīgs ne tikai Latvijas, bet arī reģionālās enerģētikas drošībai, nodrošinot stabilāku un efektīvāku elektrības padevi.

Jaunās elektrolīnijas specifikācijas

Plānotā 330 kV elektrolīnija savienos Ventspili ar Brocēniem, turpinoties uz Telšiem un Varduvām Lietuvā. Šī elektrolīnija ne tikai paaugstinās piegādes drošību, bet arī veicinās elektroenerģijas tirdzniecību starp Latviju un Lietuvu, padarot to par nozīmīgu energosistēmas infrastruktūras projektu Baltijas reģionā.

Projekta gaita un noteikumi

AST norāda, ka šī projekta realizācija ir pakļauta vairākiem noteikumiem un procedūrām, sākot no vides ietekmes novērtējuma līdz būvniecības atļaujām. Projekts tiks īstenots ciešā sadarbībā ar valdības institūcijām un vietējām pašvaldībām, lai nodrošinātu visus nepieciešamos saskaņojumus un izmantotu labākās prakses principus.

Nākotnes perspektīvas

Projekta īstenošana sola ne tikai uzlabot energosistēmas kapacitāti, bet arī veicināt ekonomisko attīstību visā reģionā. Tiks radītas jaunas darba vietas un uzlabota vietējā infrastruktūra, kas pozitīvi ietekmēs iedzīvotāju dzīves kvalitāti. AST ir apņēmies turpināt attīstīt energosistēmu, lai Latvijas elektroapgāde būtu droša, efektīva un saskaņota ar mūsdienu prasībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas