Kibernoziedznieki aktīvi meklē upurus izglītības nozarēLatvijā
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 20:05
  • TV3
  • 5

Kibernoziedznieki aktīvi meklē upurus izglītības nozarē

Kibernoziedznieku aktivizācija izglītības nozarē

Kibernoziedznieki ir novēroti, ka arvien aktīvāk meklē upurus izglītības nozarē, izmantojot dažādas krāpnieciskas shēmas un viltus piedāvājumus. Iedzīvotājiem ir jābūt uzmanīgiem, jo šie noziegumi apdraud ne tikai individuālus cilvēkus, bet arī organizācijas un iestādes visā valstī.

Piedāvājumi, kas šķiet pārāk labi, lai būtu patiesi

Iedzīvotājiem ir jāpievērš īpaša uzmanība situācijām, kad tiek piedāvāti sertifikāti par internetā izietām apmācībām par naudu. Šādas shēmas bieži ir saistītas ar viltotiem resursiem un nederīgiem dokumentiem, kas var radīt nopietnas sekas un finansiālus zaudējumus.

Bērnu uzņemšana augstskolās – piesardzība ir nepieciešama

Tāpat kibernoziedznieki var izmantot arī bērnu uzņemšanas procesus prestižās augstskolās, piedāvājot palīdzību par atlīdzību. Šādi piedāvājumi ir jāizvērtē ļoti uzmanīgi, jo tie var būt saistīti ar krāpnieciskām aktivitātēm, kas var kaitēt gan bērniem, gan viņu vecākiem.

Kiberdrošības eksperti brīdina par potenciālajiem riskiem

Kiberdrošības eksperti ir izteikuši satraukumu, ka šajos kibernoziegumu tīklos ir iekļuvusi arī kāda Latvijas izglītības iestāde. Tas pierāda, ka problēma ir aktuāla ne tikai individuāliem lietotājiem, bet arī institūcijām, kas piedāvā izglītību. Iestādēm ir nepieciešams uzlabot savus drošības pasākumus un būt modrām pret potencionālajiem draudiem.

Ieteikumi drošības uzlabošanai

Lai pasargātu sevi no šādām krāpnieciskām aktivitātēm, speciālisti iesaka: - Rūpīgi pārbaudīt piedāvājumus, kas saistīti ar izglītību un kursos. - Neuzticēties piedāvājumiem, kas izskatās pārāk labi, lai būtu patiesi. - Sazināties ar uzticamiem avotiem un pārbaudīt informāciju pirms jebkādu lēmumu pieņemšanas. - Izglītoties par drošību internetā un mudināt jauniešus būt uzmanīgiem, izmantojot digitālās platformas. Izglītība ir svarīga, taču ir jābūt modriem, lai nesastaptos ar kibernoziedznieku izplatītajām krāpšanām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas