VIDEO: "Tas nelabi smako un staipās!" Reaģējot uz kritiku, Austrumu slimnīca skaidro, kā tiek nokomplektētas pacientu maltītesZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

VIDEO: "Tas nelabi smako un staipās!" Reaģējot uz kritiku, Austrumu slimnīca skaidro, kā tiek nokomplektētas pacientu maltītes

Video skaties šeit

Pacienta sašutums par maltītēm

Onkoloģijas pacients Armands izteicis nopietnu sašutumu par maltīti, kas tika pasniegta Latvijas Onkoloģijas centrā. Viņš uzsvēra, ka ēdiens bija "staipīgs, smakojošs un garšoja tik savādi", ka nebija saprotams, kas vispār bija pasniegts uz šķīvja. Šī situācija piesaistīja plašu sabiedrības uzmanību un radīja diskusijas par pacientu ēdināšanas kvalitāti.

Austrumu slimnīcas skaidrojums

Reaģējot uz radušos kritiku, SIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” sniedza skaidrojumu. Slimnīca uzsvēra, ka saņēmusi pāris sūdzības par ēdināšanas pakalpojumiem un ir bijuši gadījumi, kad ēdināšanas pakalpojumu sniedzējam nācies piemērot sodu. Slimnīca sola veikt detalizētu izpēti, lai uzlabotu maltīšu kvalitāti un pacientu apmierinātību.

Pacientu maltītes kvalitāte - aktuāla tēma

Šis incidents ir licis vēl vairāk pievērst uzmanību jautājumam par pacientu maltīšu kvalitāti visās Latvijas slimnīcās. Vairāki pacienti un viņu ģimenes ir izteikuši bažas par to, kā pārtikas kvalitāte ietekmē viņu veselību un labsajūtu, īpaši onkoloģijas pacientu gadījumā. Slimnīcu vadībai nāksies nopietni apdomāt, kā uzlabot pakalpojumus, lai nodrošinātu, ka viņu pacienti saņem ne tikai medicīnisko aprūpi, bet arī kvalitatīvas un garšīgas maltītes.

Sabiedrības viedoklis

Sociālo tīklu platformās pacienti un viņu tuvinieki dalās savos pieredzes stāstos par maltītēm slimnīcās, radot diskusiju par nepieciešamību uzlabot ēdināšanas pakalpojumus. Daudzi uzsver, ka ēdiens ir ne tikai barība, bet arī svarīga daļa no ārstēšanās procesa, kas var ietekmēt pacienta emocionālo stāvokli un atveseļošanos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas