Konferencē tiks kliedēts mīts par Rīgas  «‎atbrīvošanu» 1944. gadā (+VIDEO)Interesanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 6. oktobris 13:00
  • VS
  • 4

Konferencē tiks kliedēts mīts par Rīgas «‎atbrīvošanu» 1944. gadā (+VIDEO)

Video skaties šeit
```html

Konferences mērķis un tēma

Pirmdien, 1944. gada 13. oktobrī, Rīgā notiks diskusija, kuras laikā kultūrvēsturiskā mantojuma eksperti kliedēs mītu par Rīgas "atbrīvošanu" 1944. gadā. Konferencē tiks aplūkoti identitātes izaicinājumi kara un pēckara periodā, tiks runāts par kara ietekmi uz pilsētvidi, kā arī par mitoloģiju un maldināšanu piemiņas objektos pilsētā.

Vēsturnieku analīze

Latvijas vēsturnieki analizēs pretrunīgi vērtētas 20. gadsimta vēstures norises. Īpaša uzmanība tiks pievērsta mītam par Rīgas "atbrīvošanu", kā arī piemiņas objektu un personību atspoguļojumam publiskajā telpā.

Vēstures pētniecība un atmiņu politika

Konference piedāvā iespēju izprast Latvijas vēstures nozīmīgo lapaspusi – okupācijas varu maiņu 1944. gadā. Šī pētniecība nav tikai atskats uz pagātni, bet arī stāsts par nākotnes atdzimšanas iespējām, sekojot līdz mūsdienu notikumiem Ukrainā.

Arhitektūras identitātes izaicinājumi

Konferences ietvaros kultūrvēsturiskā mantojuma eksperti un arhitekti diskutēs par Rīgas arhitektūras identitātes izaicinājumiem, aplūkojot zaudējumus un atjaunošanas pieredzi pēc Otrā pasaules kara.

Izstāde un konference

Pasākums ir arī saistīts ar izstādi "1944 - kara lauzums Latvijas pilsētainavā", kas aicina uz pārdomām par mantojumam nodarīto kaitējumu un nākotnes perspektīvām. Izstāde tiks rādīta Strēlnieku laukumā, Rīgā.

Vispārējs secinājums

Konferencē piedalīsies cilvēki no dažādām nozarēm, kas ir iesaistīti vēstures un arhitektūras jomu attīstībā. Mērķis ir veidot un stiprināt izpratni par Rīgu kā unikālu vietu, kuras identitāte ir cieši saistīta ar māksliniecisko un kultūrvēsturisko mantojumu. ```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas