• 2024. gada 6. augusts 09:10
  • Delfi
  • 13

Krievijas vēstniecības slēgšanas gadījumā jārēķinās ar līdzīgu atbildes soli, ieteikumu komentē ĀM

Krievijas vēstniecības slēgšana var radīt nopietnas sekas

Latvijas Ārlietu ministrija ir izteikusi savas bažas par iespējamajām sekām, ja tiks slēgta Krievijas vēstniecība Latvijā. Šī ir liela problēma, jo Latvijas vēstniecība Krievijā ir vienīgais oficiālais kanāls, kas ļauj sniegt nepieciešamo konsulāro palīdzību Latvijas pilsoņiem, kuri uzturas Krievijas teritorijā.

Reakcija no Ārlietu ministrijas

ĀM pārstāvji uzsver, ka, slēdzot Krievijas vēstniecību, valsts jāņem vērā iespēja, ka Krievija varētu atbildēt ar līdzīgiem pasākumiem. “Jebkurš solis, kas varētu ietekmēt diplomātiskās attiecības, jāizvērtē ļoti rūpīgi, ņemot vērā visus iespējamās sekas,” norāda ministrijas pārstāvji.

Konsulārās palīdzības nozīme

Latvijas vēstniecība Krievijā pilda būtisku funkciju, sniedzot atbalstu un palīdzību mūsu valstspiederīgajiem, kas saskaras ar sarežģītām situācijas vai juridiskām problēmām. Tādēļ tās slēgšana var radīt grūtības Latvijas pilsoņiem, tostarp attiecībā uz dokumentu noformēšanu, pārvietošanos un citām ikdienas vajadzībām.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju un potenciālās sekas, ĀM ir aicinājusi visus iesaistītos uz mierīgu un izsvērta pieeja diplomātiskajām attiecībām. Pārskatot attiecības ar Krieviju, jāizdara secinājumi par diplomātijas lomu un nepieciešamību saglabāt komunikācijas kanālus starp abām valstīm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas