«Lasot grāmatas, var piedzīvot vairākas dzīves.» Aizvadīts skaļās lasīšanas sacensību fināls
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 17:09
  • LSM
  • 4

«Lasot grāmatas, var piedzīvot vairākas dzīves.» Aizvadīts skaļās lasīšanas sacensību fināls

Talantu apvienošanās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Sestdien, 5. oktobrī, Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) kļuva par tikšanās vietu talantīgākajiem "skaļajiem lasītājiem" no visiem Latvijas reģioniem. Šajā svinīgajā pasākumā pulcējās 19 dalībnieki, kuri ieguva pirmās vietas savās reģionālajās sacensībās, lai sacenstos valsts līmenī un pierādītu savas prasmes lasīt grāmatas skaļi un izteiksmīgi.

Piedzīvojumi un emocijas caur grāmatu vārdiem

Sacensību laikā katrs dalībnieks sniedza savas interpretācijas par izvēlētajiem literārajiem darbiem, ļaujot skatītājiem un žūrijai izjust grāmatu burvību. "Lasot grāmatas, var piedzīvot vairākas dzīves," uzsvēra viens no pasākuma organizatoriem, piebilstot, ka šādas sacensības palīdz attīstīt ne tikai lasītprasmi, bet arī pašpārliecību un radošumu.

Žūrijas loma un dalībnieku sagatavotība

Šogad žūrijā bija iekļauti izcili literāti un skatuves mākslinieki, kuru uzdevums bija novērtēt katra dalībnieka sniegumu. Dalībnieki bija nopietni gatavojušies sacensībām, jo saprata, ka katrs vārds, intonācija un emocija var ietekmēt skatītāju un žūrijas vērtējumu. "Tas nav tikai par lasīšanu, tas ir par stāsta pasniegšanu," teica viena no dalībniecēm.

Noslēgums un nākotnes perspektīvas

Fināls noslēdzās ar aizrautīgu atmosfēru un lielu skatītāju atbalstu. Dalībnieki saņēma ne tikai atzinību par savu prasmi, bet arī iespēju piedalīties nākamajos literārajos pasākumos. Pasākuma organizatori izteica cerību, ka šāda veida sacensības veicinās interesi par lasīšanu un literatūru visā Latvijā, mudinot vairāk jauniešu pievērsties grāmatu pasaulēm, kuras tik viegli var atklāt, izmantojot tikai savas balss spēju un iedvesmu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas