"Latvenergo" iegulda Telšu vēja parka simbolisku laika kapsuluLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 15:53
  • NRA
  • 6

"Latvenergo" iegulda Telšu vēja parka simbolisku laika kapsulu

Latvenergo svin Telšu vēja parka uzsākšanu

Šodien, 17. oktobrī, AS "Latvenergo" svinīgi atklāja Telšu vēja parka būvniecības sākumu Lietuvā. Šis nozīmīgais notikums tiek atzīmēts, ieliekot simbolisku kapsulu parka pamatos, kas simbolizē uzņēmuma apņēmību attīstīt atjaunīgo enerģiju Baltijas reģionā.

Atjaunīgās enerģijas ražošana 2026. gadā

Telšu vēja parks ir plānots, lai uzsāktu atjaunīgās enerģijas ražošanu Baltijas valstu tirgum jau 2026. gadā. Šī iniciatīva ir svarīga ne tikai no energoresursu dažādošanas viedokļa, bet arī veicinās Latvijas budžeta ieņēmumus, kas nāks no šīs vides ilgtspējīgās attīstības.

Latvenergo stratēģiskā apņemšanās

Šis projekts apliecina "Latvenergo" stratēģisko apņēmību turpināt būt vadošajam atjaunīgās enerģijas komersantam Baltijas valstīs. Uzņēmums plāno izmantot trīs galvenos resursus – ūdeni, sauli un vēju, lai nodrošinātu ilgtspējīgu energoapgādi un samazinātu oglekļa emisijas reģionā.

Nākotnes redzējums un ilgtspējīga attīstība

Ieguldījums Telšu vēja parkā ir vēl viens solis Latvijas enerģētikas nozares attīstībā un ilgtspējīgā nākotnē. "Latvenergo" apņēmība investēt atjaunīgo enerģiju projektos veicina ne tikai ekonomisko izaugsmi, bet arī vides aizsardzību, kas ir būtiska mūsdienu sabiedrības attīstībai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas