• 2024. gada 30. augusts 08:41
  • NRA
  • 9

Latvijā izsludināts brīdinājums par stipru karstumu

Stipras karstuma brīdinājums visā Latvijā

Piektdien, 22. septembrī, no plkst. 11.00 līdz 21.00 visā Latvijā būs spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums par gaidāmo stipro karstumu. Sinoptiķi norāda, ka gaidāmās temperatūras var ievērojami pārsniegt ierastās septembra normas, tāpēc aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un plānot savas aktivitātes atbilstoši augstajām temperatūrām.

Karstuma ietekme uz veselību

Stiprās karstuma dienās ir būtiski ņemt vērā veselības riskus, ko var radīt augstas gaisa temperatūras. Īpaši apdraudētas ir vecākas personas, mazi bērni un cilvēki ar hroniskām slimībām. Sinoptiķi un veselības eksperti aicina cilvēkus lietot ūdeni, izvairīties no ilgstošas atrašanās saulē un nodrošināt pareizu telpu ventilāciju. Tāpat svarīgi ir sekot līdzi savu pašsajūtai un pamanīt jebkādas nepatīkamas pazīmes.

Ko darīt karstajā laikā?

Karstajā laikā ieteicams plānot aktivitātes rītā vai vakarā, kad temperatūra ir zemāka. Ja ir jābūt ārpusē dienas vidū, jādara viss iespējamais, lai sevi pasargātu no karstuma. Tāpat ir ieteicams ģērbties gaisīgās, vieglās drēbēs un lietot sauļošanās krēmus, lai pasargātu ādu no saules stariem. Glabājiet ūdens pudeles tuvumā un ik pa laikam lietojiet šķidrumus, lai rehidratētu organismu.

Aicinājums sabiedrībai

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciālisti aicina iedzīvotājus būt modriem un sekot līdzi laika prognozēm, jo karstuma brīdinājums var tikt pagarināts vai koriģēts atkarībā no situācijas. Kopā mēs varam nodrošināt, ka visi paliekam astoņus un bauda vasarīgu laiku, ievērojot nepieciešamos piesardzības pasākumus. Sekojiet līdzi jaunumiem, lai būt informēti par gaidāmajiem laikapstākļiem un nodrošinātu savu veselību un labklājību karstās dienās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas