• 2024. gada 6. septembris 22:41
  • TV3
  • 4

Latvijā sanāksmē Ramšteinā Ukrainai sola dronus un bruņumašīnas

Ramšteinas sanāksme: jauni solījumi Ukrainai

Latvijā, Ramšteinā, 6. septembrī notika Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksme, kurā tika apspriesti būtiski jautājumi saistībā ar militāro atbalstu Ukrainai. Sanāksmē piedalījās vairāku valstu aisardzības ministri, tai skaitā Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

Andris Sprūds sola atbalstu līdz 2026. gadam

Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds, pārstāvot partiju “Progresīvie”, paziņoja, ka Latvija gatavojas sniegt militāro atbalstu Ukrainai, kas sasniegs 0.25% no iekšzemes kopprodukta (IKP) līdz 2026. gadam. Šis solījums ir daļa no apņemšanās atbalstīt Ukrainu ārkārtējā situācijā, kā arī stiprināt reģiona drošību.

Bruņumašīnu piegādes plāns

Sanāksmē tika apstiprināta arī bruņumašīnu piegāde Ukrainai. Tiks sniegtas kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīnas CVR(T), kas vēl vairāk nostiprinās Ukrainas militārās spējas. Šīs bruņumašīnas ir īpaši pielāgotas izlūkošanas uzdevumiem un sniegs Ukrainai nepieciešamo atbalstu pret agresoru.

Strategiskā nozīme un atbalsts Ukrainai

Šī sanāksme apstiprina Latvijas apņemšanos aktīvi iesaistīties starptautiskajā atbalstā Ukrainai, kas cīnās par savu suverenitāti un teritoriālo integritāti. Starptautisko partneru sadarbība ir vitāli svarīga, lai nodrošinātu Ukrainas aizsardzību un novērstu turpmākus riskus reģionā. Aizsardzības ministrs Sprūds uzsvēra, ka šāds atbalsts ir ne tikai morāls pienākums, bet arī stratēģiska nepieciešamība, lai nodrošinātu stabilitāti un mieru ne tikai Ukrainā, bet arī visā Eiropā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas