• 2024. gada 21. augusts 15:02
  • TV3
  • 7

Latvijas austrumu rajonos izsludināts oranžais brīdinājums par spēcīgu pērkona negaisu

Spēcīgu pērkona negaisu brīdinājums Latvijas austrumu rajonos

Latvijas austrumu rajonos šodien izsludināts oranžais brīdinājums par spēcīgu pērkona negaisu, kā vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Šis brīdinājums norāda uz paaugstinātu risku sastapties ar intensīvu lietu, stiprām vēja brāzmām un zibens aktivitāti, kas var radīt bīstamas situācijas gan cilvēkiem, gan infrastruktūrai.

Dzeltenā pakāpes brīdinājums rietumu rajonos

Savukārt Latvijas rietumu rajonos izsludināts dzeltenās pakāpes brīdinājums, kas liecina par iespēju sastapties ar pērkona negaisu, tomēr tas nav tik intensīvs kā oranžais brīdinājums austrumos. Izvērtējot laika apstākļus, ir svarīgi sekot līdzi oficiālajiem paziņojumiem un plānot savas aktivitātes atbilstoši laikapstākļiem šīs negaisa brīvdienas laikā.

Ieteikumi iedzīvotājiem

Ņemot vērā izsludinātos brīdinājumus, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot drošības pasākumus. Ieteicams ierobežot avidus pārģērbties ārā, ņemt vērā tuvās zibens un pērkona aktivitātes, kā arī nodrošināt sevi un savus tuviniekus no potenciāliem riskiem, kas var rasties šādos laika apstākļos.

Kā sevi sagatavot?”

Lai sagatavotos iespējamiem negaisa ierobežojumiem, ieteicams saglabāt kontaktus ar tuvākajiem cilvēkiem, pievērst uzmanību brīdinājumiem par laika apstākļiem un padomāt par to, vai mājās ir pietiekami daudz ūdens, pārtikas un uzlādēti mobilie tālruņi. Ja ir plānota ceļošana vai ārpus mājas aktivitātes, svarīgi ir ņemt vērā laika prognozes un plānot, lai izvairītos no potenciāli bīstamām situācijām. Sekojiet līdzi jaunākajiem jaunumiem un informācijai par laika apstākļiem, lai būt informēti un droši!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas