• 2024. gada 14. jūlijs 09:00
  • NRA
  • 8

Latvijas džezmeņi uzdzen asinis arī starptautiskajā apritē

Starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls "Rīgas ritmi"

Pagājušajā nedēļā Rīga bija nokļuvusi labprātīgā džeza gūstā – te risinājās pēc skaita 24. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls "Rīgas ritmi". Ārzemnieki tā laikā demonstrēja savu augsto profesionālo meistarību, bet mūsējie – gan to, gan arī savas pēdējā laika novitātes.

Latvijas džeza mūziķi uzdzen asinis arī starptautiskajā apritē

Latvijas džeza mūziķi bija izcili festivālā "Rīgas ritmi", liekot Forum Cinema Stabu Street ekrānus atskaņot ritma mūziku, kas atbilst visām patiesās džezmūzikas tradīcijām. Viņi uzdzen asinis gan sevī, gan arī skatītājos, radot neaizmirstamu mūzikas pieredzi.

Latvijas džeza talanti izceļas ar unikāliem sniegumiem

Vienā no festivāla "Rīgas ritmi" koncertiem no mūsu valsts bija dzirdama īpaši spilgta unikāla džeza izpildījumi – kaislīga mūzika, kas piesaista uzmanību un sirdis. Latvijas džeza mūziķi atzīti arī ārzemēs, par savu izcilību uzstājoties ne tikai Rīgā, bet arī citviet pasaulē.

Mūzikas festivāls sekmīgi noslēdzies ar plaši atzītu mūziķu izpildījumiem

Festivāla "Rīgas ritmi" pēdējā diena bija veltīta krāšņiem un neaizmirstamiem koncertiem, kurus sniedza gan ārzemju zvaigžņu, gan Latvijas džeza mūziķi. Paldies visiem māksliniekiem par uzrunājošiem un aizraujošiem sniegumiem!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas