Latvijas pilsonis «Telegram» organizējis migrantu nogādāšanu no pierobežas uz RīguNotikumi
Foto un virsraksts: PRESS
  • 2024. gada 7. oktobris 12:31
  • PRESS
  • 8

Latvijas pilsonis «Telegram» organizējis migrantu nogādāšanu no pierobežas uz Rīgu

Latvijas pilsonis aizturēts par migrantu pārvadāšanu

Pagājušajā nedēļā Valsts robežsardze aizturējusi Latvijas pilsoni, kurš rīkojis pasākumus migrantu nogādāšanai no pierobežas uz Rīgu. Šī informācija tika sniegta aģentūrai LETA, kas pārstāvēja Valsts robežsardzi.

Organizācija sociālajā tīklā «Telegram»

Aizturētais Latvijas pilsonis izmantojis popularitāti guvušo saziņas lietotni «Telegram» migrantu pārvadāšanas organizēšanai. Šādā veidā viņš mēģināja koordinēt transporta risinājumus, lai atvieglotu migrantu nokļūšanu galvaspilsētā.

Piemēroti likumi un sekas

Valsts robežsardze uzsver, ka šāda veida darbības ir pretrunā ar Latvijas likumiem un var radīt nopietnas sekas. Aizturētā persona var saskarties ar kriminālatbildību par palīdzēšanu nelikumīgai migrācijai, kas ir neatņemama daļa no valdības centieniem kontrolēt migrāciju un nodrošināt valsts drošību.

Pārdomas par migrācijas jautājumiem

Šis incidents norāda uz aktualitāti migrācijas jautājumos Latvijā, kā arī uz nepieciešamību pēc stingrākiem pasākumiem, lai cīnītos pret nelikumīgu migrāciju un cilvēku tirdzniecību, kas attiecās uz iebraucējiem. Latvijas iedzīvotājiem jābūt informētiem par šiem jautājumiem un jādod pienācīga atbalsta sistēma visiem, kas nonākuši grūtībās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas