Latvijas valstspiederīgie evakuējas no Libānas – ĀM pateicas Lietuvai par palīdzībuZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Latvijas valstspiederīgie evakuējas no Libānas – ĀM pateicas Lietuvai par palīdzību

Latvijas valstspiederīgie evakuējas no Libānas

Svētdien, 2023. gada 29. oktobrī, deviņi Latvijas valstspiederīgie un viņu ģimenes locekļi veiksmīgi atgriezās mājās no Libānas. Evakuācija notika ar Lietuvas militāro reisu, kas ieradās Šauļos. Šī kārtējā operācija vēlreiz apliecina starptautisko sadarbību un tās nozīmīgumu krīzes situācijās.

Ārlietu ministrija pateicas Lietuvai

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) izteica pateicību Lietuvai par sniegto atbalstu evakuācijas laikā. Mūsu kaimiņvalsts ir sniegusi būtisku palīdzību, kas nodrošināja, ka mūsu valstspiederīgie varēja droši un ātri atgriezties mājās. Lietuvas aizsardzības spēku atbalsts bija izšķirošs šī procesa veiksmīgai īstenošanai.

Drošība un aizsardzība

Šī evakuācija notika laikā, kad situācija Libānā ir sarežģīta un nestabila. Latvijas valdība, nodrošinot savu valstspiederīgo drošību, aktīvi sekoja līdzi notikumiem reģionā. ĀM mudina visus Latvijas pilsoņus, kuri plāno ceļot uz Libānu, būt piesardzīgiem un sekot līdzi vietējiem ziņojumiem un norādījumiem.

Nākošie soļi

Pēc evakuācijas Latvijas valdība turpinās uzraudzīt situāciju Libānā un sniegt atbalstu ikvienam, kurš to nepieciešams. Visi pilsoņi aicināti sazināties ar Ārlietu ministriju, ja viņiem ir jautājumi par ceļošanu vai drošību ārzemēs. Darbs pie informācijas apkopošanas un ievākšanas par notikumiem turpinās arī nākotnē, lai nodrošinātu pilsoņu intereses un drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas